Dosar panarama! Taran cu 10 clase, anchetat cinci ani de zile pentru ca a votat de doua ori

Procurorul Dragos Bordianu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, i-a intocmit un ditamai rechizitoriul unui tanar din Pocreaca, acuzindu-l pe acesta ca ar fi votat de doua ori, in aceeasi zi, la doua sectii de votare diferite, pentru demiterea lui Traian Basescu. Si daca n-ar fi de ras, ar fi musai de plans, la dosarul in cauza de frauda la vot au lucrat mai multi politisti si experti din cadrul IPJ Iasi, Serviciul de Investigatii Criminale. Conform legii, votantul prins cu ocaua mica risca puscaria si trebuie sa plateasca cheltuieli judiciare de sute de lei, desi este somer si nu are nici dupa ce bea apa.

Cititi si va cruciti! Procurorul Dragos Bordianu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, care, dupa ce a scapat orasul de infractori periculosi si a eradicat coruptia, s-a apucat sa ancheteze niste amarati de la sate si comune, pentru fraude la vot petrecute in urma cu mai bine de un cincinal. Personajul in cauza se numeste Andrei Petru, are 25 de ani, si este originar din satul Pocreaca, comuna Schitu Duca. Desi acest individ are numai 10 clase, nu are nici un serviciu stabil, traind de pe o zi pe alta din munca de zilier, a devenit celebru peste noapte. Cel care l-a facut celebru este insasi anchetatorul Bordianu. Acesta din urma l-a trimis in judecata pe Andrei pentru ca, nici mai mult nici mai putin, ar fi votat, la doua maini, in cursul anului 2012, pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu.

A votat de doua ori

Potrivit rechizitoriului intocmit de Dragos Bordianu, in data de 29 iulie 2012, cu ocazia referendumului organizat pentru demiterea lui Basescu, Andrei Petru ar fi votat, de doua ori, pe listele suplimentare ale sectiilor de votare nr. 105 si 234, din municipiul Iasi. Actul de inculpare a fost intocmit de Parchetul de pe linga Judecatorie ca urmare a unei plangeri venite din partea Organizatiei Municipale Iasi a PDL-ului. Mai precis, s-a constatat ca, la data cu pricina, tanarul s-ar fi deplasat personal in Iasi, unde a votat apoi la doua sectii diferite, pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu. Pe parcursul cercetarilor, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-stiintifice grafoscopice privind semnaturile de pe listele suplimentare, de la sectiile de votare 105 si 234. Potrivit raportului de constatare intocmit de Serviciul de Criminalistica din cadrul IJP Iasi, semnaturile regasite pe listele electorale suplimentare pentru referendul national din data de 29 iulie 2012, la cele doua sectii de votare, amintite, ii apartin aceleasi persoane: Andrei Petru, domiciliat in satul Pocreaca, comuna Schitu Duca.

“N-am fost la Iasi, deci nu as fi avut cum sa votez”

In timpul anchetei penale, sateanul din Pocreaca a sustinut, sus si tare, ca cele doua semnaturi de pe lista de vot nu-i apartin defel, deoarece, la data cu pricina el nici macar nu s-ar fi aflat la Iasi, ci a votat bine-merci la o sectie de vot din localitatea natala.

“Semnatura inscrisa in dreptul numelui meu pe listele suplimentare ale sectiei de votare din Iasi, nu imi apartin. La acea data, eu nu m-am deplasat la Iasi si nici nu am inmanat actul de identitate unei alte persoane”, a precizat “marele corupt” Andrei Petru.

 

Bianca CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here