Doi în unu

Halep … a devenit numărul unu mondial la tenis de camp. Nici în sfârșit, nici după lupte seculare, a devenit pe cale de consecință, numărul de puncte acumulate fiind cel ce o situează în fruntea ierarhiei jucătoarelor lumii. Am spus-o și o repet, banii se fac din rulaj și nu din tunuri, ceea ce se aplică și-n cazul Simonei, care, fără să câștige vreun turneu mare, s-a situat destul de sus în cele la care a participat și … puncte se dau și acolo. Însă, eu nu cred că acum joacă tenis de nivelul unui campion mondial. Mai are de lucru și a spus-o și ea. Dacă ne uităm la o Williams, Șarapova sau Graff, când ele erau numărul unu, nu le prea stăteau în cale un loc 15 WTA sau chiar din primele 10, pe când la Simona sunt încă probleme. Deci bravo, ai câștigat, continuă.

Pe de altă parte, Halep este o afacere de success. Un IMM cu angajați puțini dar cu profituri serioase, care nu este a României și nu cred are motiv vreun grangur de partid să se dea pe lângă dânsa ca să mai câștige un pic de imagine. Propunerea venită (de la Gabi Szabo parcă) ca să facă parte din clubul CSM București mi s-a părut o insultă în condițiile în care nu avem o arenă de tenis de nivel balcanic, iar ministerul de profil o bate în cap să facă floare. Halep se antrenează pe banii ei, a tocmit antrenor pe banii ei, s-a operat pe banii ei și cam tot ce face … tot pe banii ei. Ori în condițiile în care, tu, stat român pui o oră de educație fizică pe săptămână, lași spații de izbeliște, piscine fără apă terenuri fără gazon, ba mai pui și piedici dacă unu vrea să facă ceva, pentru ce să –i propui să te reprezinte? E lipsă de bun simț, mârlănie.

Vosganian …singurul deputat ALDE de la Iași, ales într-un mare fel, a dat-o cu muci-n fasole de mai mare dragu. Modelul autoconsumului sau al oului care nu produce impozit, care a recunoscut că nu-i aparține, l-a umplut de respect în spațiul exprimării libere, mai ceva ca derapajele gramaticale pe ministrul educației. Se știe că măsurile liberale nu sunt cele mai iubite de popor, și liberalii, prin doctrină, sunt și oamenii profitului, ai managementului, adică-s orientați pe făcutul banului. Numai că Vosganian, în fierberea lui de dreapta, a vorbit total neinspirat. Când alianța din care face parte se dă de ceasul morții să scoată bani din orice, pilda economică oferită de domnul deputat este asemănătoare cu cea a unei cunoștințe care ți propune să luați masa împreună și el își asumă aprinderea lumânărilor la masă. Pe de altă parte, mă gândesc la viitoarea campanie electorală, când domnul Varujan va fi pus în postura de a cere votul omului de la țară, căruia i-ar impozita și găinațul de la găini. O să fie strașnic. Și să nu credeți că nu ar fi în stare, dacă faptele pentru care este suspectat de cei de la anticorupție nu se prescriu, pentru că, să nu uităm, omul nostru se folosește de imunitatea parlamentară ca pavăză în calea cercetării penale. Dar până una alta, se bucură de niște șuturi virtuale de mare angajament. Adi Năstase, cu număratul, este puber pe lângă impozitul slobozit de Vosganian, care și-o ia peste neuron de nu se vede. Aștept să văd prima baie de mulțime a domnului deputat în perioada asta.

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here