Doctorul Tinică bate Covidu’ cu moare de varză

Dacă tot l-a mai lăsat oleacă DNA cu anchetele, și în spitalul unde e șef nu mai arde nici un etaj, din cauza unor neglijențe fără vinovați, prof. dr. Grigore Tinică are timp să umble pe la semi-televiziunea internetică a gazetei unde cîndva era cam tăvălit. Da’, vorba aia, la cîți tăvăliți și mînjiți de gazeta bîzîitoare au pupat pe urmă clanța respectivei publicații, te mai miri de un chirurg cardiovascular, profesor la UMF și director de spital ?

Pe lîngă cujetățiile lui profunde și ușor agramate despre lume și viață, doctorul Tinică a ținut neapărat să povestească norodului despre un fel de leac aproape universal : varza murată și moarea aferentă. ,, EXCLUSIV! Ipoteză interesantă a renumitului profesor ieșean Grigore Tinică! Murăturile au salvat românii de la infecția cu coronavirus. Acest aliment ne-a făcut mai rezistenți ” , a titrat mare gazeta de perete nr1 a primarului.Chirica, după reprezentația video a marelui doctor. Și fiindcă dl prof.univ. dr. Tinică nu pare să fi revenit cu vreo precizare după acest minunat titlu, să nu ne mirăm dacă o să vedem poporeni bînd moare de varză cu căldarea, ca să scape de blăstămatul Covid 19.

Mă rog, o să le cam crească tensiunea, de la sarea în exces, da’ decît să bea Domestos, cum au înțeles unii americănezi după o cuvîntare idioată a lui Trump, mai bine moare de varză.

O singură întrebare ar fi pentru dr. Tinică-Varză Murată : dom’ profesor, patlajelele murate îs bune, dacă n-avem curechi murat ? Sau covidu’ ista s’ sparie numa’ di varza murată, că se încurcă în foile alea multe ale ei ?

Oricum ar fi, faceți cum a zis dom’ Tinică. Dacă nu scăpați de Covid 19, măcar mahmureala vă trece. Inclusiv aia după interviuri cu mult carcalete medicalo-jurnalistic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here