Discuţii despre relaxarea restricţiilor în România. Ludovic Orban: Parcurile pot fi deschise / Ce se întâmplă în cazul restaurantelor şi localurilor

  • Premierul Orban a participat de la prima oră a dimineţii la şedinţa Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.
  • La finalul şedinţei, Orban a declarat că s-a discutat despre măsurile care ar putea fi luate pentru relaxarea restricţiilor. Un exemplu dat de premier a fost un triaj pe baza temperaturii, la locurile de muncă

Premierul Ludovic Orban a declarat, la finalul întâlnirii pe care a avut-o vineri dimineaţa, la sediul Ministerului de Interne cu specialişti în epidemiologie, că s-a discutat despre posibilitatea efectuării unui triaj la locurile de muncă şi în şcoli prin luarea temperaturii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că s-a discutat metodologia care va fi aplicată odată cu relaxarea restricţiilor.

„Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau şcoală prin luarea temperaturii. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii. La aeroporturi, termoscanerele ar putea să fie folosite şi la sosire şi la plecare”, a declarat Orban.

Acesta a precizat că şi elevii vor fi obligaţi să poarte măşti la şcoală.

„Preşedintele a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii este pentru spaţii inchise. Dacă se vor deschide şcolile, copiii vor fi obligaţi să poarte şi ei”, a mai spus şeful Guvernului.

Având în vedere că parcurile fac parte dintre locurile publice deschise, Orban a spus că daca se respecta niste reguli, acestea pot fi deschise.

„In ceea ce priveste restaurantele, riscul epidemiologic este mai mare pentru ca nu porti sa porti masca. Cand vom lua decizii vom anunta”, a menţionat Orban.

Pe fiecare masura de relaxarea va exista o analiza. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizarii unui traij la locul de munca sau scoala prin luarea temperaturii.

Aplicarea acestei masurin presupune o pregatire, generalizarea unor astfel de aparate de masurare a temperaturii. La aeroporturi termoscanerele sa fie folosite si la sosire si la plecare.
Presedintele a anuntat ca obligativitatea de purtare a masti este pentru spatii inchise, daca se vor deschide scolile copii vor fi obligati sa poarte si ei.
Parcurile fac parte dintre locurile publice care daca se respecta niste reguli, pot fi deschise. In ceea ce priveste restaurantele, riscul epidemiologic este mai mare pentru ca nu porti sa porti masca. Cand vom lua decizii vom anunta.
Nu mai este aplicabil somajul tehnic pentru ca se incheie starea de urgenta. Exista solidaritate. Intentia nostra este sa nu aplicam politici de austeritate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here