Directorul unui institut de genetică, care susține longevitatea de 900 de ani, demis de Guvernul rus. Viața oamenilor ar fi mai scurtă acum din cauza păcatelor

Ministerul rus al Științelor și Învățământului Superior a luat decizia de a concedia directorul Institutului de Genetică Generală al Academiei Ruse de Științe, Aleksandr Kudriavțev, în urma unui scandal generat de afirmațiile controversate ale acestuia. Conform agenției RIA Novosti, motivul exact al concedierii nu a fost specificat, însă Biserica Ortodoxă Rusă a denunțat acțiunea drept o discriminare religioasă.

Controversa a izbucnit în urma unei prezentări susținute de Kudriavțev la o conferință în 2023. În cadrul acestei prezentări, el a afirmat că oamenii au trăit până la 900 de ani înainte de potopul biblic și că viața modernă este mai scurtă din cauza „păcatelor originare, ancestrale și personale”, care au cauzat boli genetice scurtând astfel perioada de viață.

De asemenea, Kudriavțev a sugerat că copiii sunt responsabili pentru păcatele părinților lor până la a șaptea generație. Aceste afirmații au stârnit nemulțumire și au fost criticate de Biserica Ortodoxă Rusă, care a considerat concedierea directorului ca fiind o încălcare a eticii comunității științifice.

Fiodor Lukianov, șeful Comisiei pentru probleme legate de familie din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, a subliniat că concedierea lui Kudriavțev din cauza convingerilor sale religioase și a declarațiilor conforme acestor convingeri reprezintă o încălcare a eticii științifice și a adus aminte de perioada sovietică în care genetica a fost considerată o pseudoștiință. Uniunea Sovietică, sub conducerea lui Iosif Stalin, a respins genetică în favoarea teoriilor lui Trofim Lysenko, care susțineau că trăsăturile dobândite pot fi moștenite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here