Din dragoste pentru sălbăticiunile pădurii. Un ieșean dă mii de euro pentru a crește în propria ogradă mistreți, cerbi și căprioare

Dragostea pentru animale l-a determinat pe un bărbat din Iaşi să îşi deschidă propria crescătorie de animale sălbatice, chiar în curtea casei sale. În comuna Bivolari, la 50 de kilometri depărtare de Iaşi, familia Aniţoaie creşte de doi ani de zile mistreţi şi, de curând, au fost aduși la fermă doi cerbi şi patru căprioare.

 

Grădina Zoologică din Bivolari a fost ambiția unui tânăr care muncește de 15 ani în străinătate. A amenajat o micro-fermă pe 3 hectare iar pentru că Ciprian Anițoaie este mai mult pe drumuri și-a lăsat părinții să se ocupă de îngrijirea animalelor.

 

„Cerbii i-a adus din Covasna, iar mistreţii i-a adus din Făgaraş, judeţul Braşov. (Cât l-a costat această investiţie?) Această investiţie l-a costat aproximativ 8.000 de euro”, povestește pentru Digi24 Gheorghe Anițoaie, tatăl proprietarului. 

 

Cheltuielile cu hrana se ridică acum la 1.500 euro, lunar.

 

 

 

„Avem de gând să-i înmulţim întrucât în câmp am plantat trei hectare de salcâm pe care-i împrejmuim. Aşteptăm să ajungă copacii la o dimensiune de aproximativ cinci-zece centimetri, ca să nu fie pagube prea mari, după care îi ducem acolo, îi încercuim, ca să le creăm condiţii cât mai aproape de habitatul lor natural”, a adăugat bărbatul citat de Digi24.

 

Mica fermă de animale sălbatice a stârnit imediat curiozitatea localnicilor.

 

„Ziua când venim de la şcoală mai venim pe aici şi ne uităm la dânsele. (Ai vreun animal preferat aici?) Da. (Care?) Mistreţul şi toate animalele”, spune un copil.

 

„Eram curios când a adus căpriorii de la Covasna de acolo, am zis că să vin să-i văd şi eu. I-a adus de frumuseţe aşa, poate să facă o gradină zoologică, foarte frumoşi,” mărturisește un localnic.

 

Ieşeanul pasionat de creșterea animalelor sălbatice vrea să aduză la zoo reni, mufloni şi zimbri.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here