Dezvoltatorul Gabi Ețcu a comis-o rău de tot! 21 de apartamente, peste autorizația de construire

Artizanul proiectului ESQ Village din Valea Lupului, dezvoltatorul Gabi Ețcu, a dublat numărul apartamentelor dintr-unul din blocurile ridicate @ Inspectoratul de Stat în Construcții a contabilizat 21 de apartamente în plus față de cele autorizate @ Primăria Valea Lupului a recepționat blocul, deși autorizația de construire nu a fost respectată, iar acum se spală pe mâini @ „La data la care a fost semnată recepția, totul era în regulă. S-a construit ilegal, după!”, spune Dumitru Mihăiluc, primarul din Valea Lupului @ Gest fără precedent al dezvoltatorului, care recunoaște în parte greșeala și promite că va intra în legalitate: „În ceea ce privește lucrările de amenajare a podului, lucrări care sunt în curs de autorizare, am primit și plătit o amendă destul de consistentă pe care ne-o asumăm”, a explicat Ețcu, într-un răspuns emis redacției

Un bloc ridicat la Valea Lupului, într-o zonă foarte bine cotată din punct de vedere imobiliar, și-a dublat numărul de apartamente de la emiterea autorizației și până la finalizare. Calculele dezvoltatorului s-au modificat de la momentul emiterii autorizației, iar Primăria Valea Lupului i-a cântat în strună în loc să vegheze la respectarea legii. Totul a ieșit la iveală după un control al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Pus în fața faptului împlinit, primarul Dumitru Mihăluc s-a spălat pe mâini și s-a rotit la 180 de grade.

„La data la care a fost semnată recepția, totul era în regulă. S-a construit ilegal, după”, a susținut primarul Dumitru Miihăiluc.

Recepția, semnată pe șest

Blocul cu probleme face parte dintr-un ansmablu rezidențial format din locuințe individuale (case) și două blocuri, denumit de dezvoltaorul Gabi Ețcu ESQ Village. Inițial, blocul a fost autorizat, în octombrie 2017 cu parter și două etaje. În iunie 2018, dezvoltatorul obține o nouă autorizație și schimbă soluția în demisol, parter și două etaje. La mai puțin de jumătate de an, în noiembrie 2018, Primăria Comunei Valea Lupului realizează procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor pentru blocul de pe strada Barbu Lăutaru. După cum reiese din documentul de control, procesul verbal de recepție a fost realizat în absența unui reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții, dar și fără documente absolut necesare.

„Nu au fost prezentate elemente componente ale cărții tehnice: procese verbale de recepție calitativă, declarații de conformitate, rapoarte de încercări și alte documente privind execuția și nici proiectul tehnic”, se arată în procesul verbal de control.

Cu alte cuvinte, funcționarii primăriei Valea Lupului au semnat un document în alb.

Podul, transformat în mansardă cu 8 apartamente

Conform primei autorizații obținută de către dezvoltatorul Gabi Ețcu, acesta se angajse să realizeze mai multe locuri de parcare decât cele prevăzute în regulamentul PUG. Astfel, regulamentul prevedea un loc de parcare pentru fiecare partament, în vreme ce, în acte, Ețcu se angaja să amenajeze 1,5 locuri de parcare pentru fiecare apartament.

Însă, Ețcu a schimbat planurile din mers, a regândit fiecare nivel în parte, a transformat podul în mansardă locuibilă, iar raportul locuri de parcare/apartamanetr s-a schimbat semnificativ.

„Deși autorizația prevede un regim de înălțime D+P+2E, cu ocazia controlului efectuat, s-a identificat încă un nivel executat (pod înal tip mansardă) cu nerespectarea prevederilor legale și s-a constatat nerespectarea planurilor demisol, parter, etaj 1 și etaj 2 (din punct de vedere arhitectural) în baza cărora a fost emisă Autorizația de Construire”, mai consemnează inspectorul care a realizat controlul.

Totodată, acesta contabiliează diferențele dintre numărul de apartamente autorizate și cele executate pe fiecare nivel în parte. Conform documentului, în total, au fost amenajate 21 de apartamente în plus față de cele autorizate.

Ețcu: 21 de case și două blocuri. „Am știut că nu putem mulțumi toți vecinii”

Dezvoltatorul Gabi Ețcu recunoaște parte dintre neconcordațele dintre autorizație și cele consemnate în procesul verbal de recepție. Acesta explică însă că a fost nevoit să modifice proiectul în funcție de cererea existentă pe piața imobiliară.

Ețcu și-a exprimat punctul de vedere printr-un mail emis urmare a solcitărilor venite din partea redacției 7IAȘI:

„Înainte de a începe proiectul ESQ Village1, am știut că nu vom putea mulțumi pe toți vecinii din jur, complexul nostru pe lângă 21 de case conținând și 2 blocuri tip vilă cu regim de înălțime P+2.

Când cele două blocuri au fost proiectate am avut o strategie de vânzări ce prevedea apartamente foarte mari, doar cu 3 și 4 camere. După ce a fost finalizat primul bloc, unde am avut doar 12 apartamente mari cu 3 camere, ne-am dat seama că în zona Valea Lupului nu există o cerere atât de mare pentru acest segment și ne-am adaptat cerințelor pieții reapartamentând cel de-al doilea bloc conform legilor in vigoare după care l-am și intabulat.

Iar în ceea ce privește lucrările de amenajare a podului, lucrări care sunt în curs de autorizare, am primit și plătit o amendă destul de consistentă pe care ne-o asumăm”

 

 

 

 

 

 

 

Tudor LEAHU

 

1 COMENTARIU

  1. nevasta lui etcu are musteata , si gusa plina de par taranca , nu stie sa se epileze , cred ca ii da senzatii lui etcu cand ii s… , p… , gunoiul asta a fost ajuta de cineva sa isi trateze baiatul de cancer la stomac , pe o asigurare din germania o smecherie facuta ca sa nu cheltuie bani asa de zgarcit este si nici macar multumesc la om nu ia zis tratament in valoare de 200000 de euro , se crede milionar panarma asta de om

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here