Dezvoltatorii Filip și Șerbănoiu din nou la cuțite. Acuzații de fraudă cu profesori de la Politehnică

Cunoscuții dezvoltatori imobiliari Vasile Filip și Adrian Șerbănboiu au mutat frontul războiului și acuzațiilor penale pe o altă firmă  SC Moisterm SRL @ Anterior, cei doi s-au umplut reciproc de plângeri penale și de acuzații de fraudă după ce au falimentat firma Art Instal societatea pe care au folosit-o să ridice un bloc turn în cartierul Nicolina

Război pe viață și pe moarte între dezvoltatorii imobiliari Adrian Șerbănoiu, cel care este și cadru didactic la Facultatea de Construcții, și Vasile Filip, cel care a stârnit recent un scandal monstru în Tătărași după ce a anunțat că vrea să construiască un bloc pe Esplanada Oancea. Astfel, după ce în ultimii ani cei doi s-au umplut reciproc de plângeri penale și acuzații de fraudă, imediat ce au finalizat construirea unui bloc turn în zona Clopotari din cartierul Nicolina prin intermediul firmei Art Instal, recent cei doi au deschis un nou război. De această, dată acuzațiile de fraudă se referă la afacerile firmei Moisterm SRL, o societate la care aceștia au fost asociați și care a intrat de asemenea în insolvență în anul 2013. Recent, prin cererea înregistrată cu nr.11494/99/2012/a6, Vasile Filip și un alt asociat Vasile Moisuc au depus împotriva lui Adrian Șerbănoiu o “cerere de angajare a răspunderii personale”. Mai exact, cei doi îl acuză și de această dată pe Șerbănoiu de fraudarea fondurilor firmei solicitând ca averea acestuia să fie executată silit pentru a fi acoperit pasivul firmei adică datoriile neachitate în valoare totală de vreo 6,5 miliarde lei vechi. În plus, cererea îl vizează și pe profesorul Ion Șerbănoiu, de asemenea fost cadru didactic la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, tatăl lui Adrian Șerbănoiu. Și pentru că spuneam mai sus că și de această dată cei doi dezvoltatori s-au umplut de acuzații penale trebuie să precizăm că și în legătură cu afacerile făcute la această firmă Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Iași a înregistrat dosarul nr.977/P/2012.

Acuzațiile penale după un bloc în Nicolina

În edițiile anterioare ale săptămânalului 7Est, au fost prezentate în detaliu acuzațiile reciproce pe care și le-au făcut cei doi dezvoltatori după ce au finalizat blocul din Nicolina din zona Clopotari. Cele mai multe acuzații au venit din partea lui Filip care a depus o plângere penală împotriva lui Șerbănoiu deoarece acesta din urmă ar fi falsificat o hotărâre AGA și l-a lăsat fără calitatea de asociat al firmei. De asemenea, Șerbănoiu a creat SC AV Manager Consult SRL, societate care a preluat administrarea SC Art Instal SRL. Administrator al SC AV Manager Consult SRL era doar Șerbănoiu, preluând astfel și atribuțiile de administrator al Art Instal putând lua decizii fără acordul lui Vasile Filip și nu i-a mai permis acestuia accesul la nicio informaţie legată de situaţia financiar-contabilă a societății Art Instal.

Pentru că a preluat controlul total al SC Art Instal SRL, Șerbănoiu a reușit să care banii societății în conturile personale. De exemplu, pe data de 30 decembrie 2015, Șerbănoiu a transferat 500.000 lei din contul Art Instal în contul său personal. “În această calitate nou creată prin fals, acesta a captat controlul deplin al societăţii şi astfel a putut realiza transferul sumei de 500.000 lei în contul său personal, eliminând specimenul de semnătură al asociatului Filip Vasile de la unităţile bancare unde debitoarea îşi avea deschise conturile”, se arată într-un raport al lichidatorului SC Art Instal SRL.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here