Dezvoltator prins in ilegalitate: „Este o mafie in Iasi!”

Dupa aproape un an de la demararea lucrarilor de construire, acum cand blocul este aproape gata, reprezentantii primariei au descoperit ca imobilul a fost ridicat ilegal @ Blocul aflat la granita municipiului Iasi cu Miroslava, pe stradela Voinesti, a fost ridicat de firma Annalex MA SRL @ Acum, primaria a aplicat o amenda de 50.000 lei pentru ilegalitatile descoperite

Desi proprietarii caselor din zona au anuntat municipalitatea inca de acum un an ca pe stradela  Voinesti din oras, aflata la granita cu Miroslava, se ridica un bloc prin nerespectarea prevederilor urbanistice, inspectorii primariei s-au gandit sa ia masuri abia acum, cand imobilul este gata. Este drept ca prin cuantumul sau, amenda aplicata, in suma de 50.000 lei, este  foarte mare.

Astfel, pe data de 6 iulie, inspectorii pentru control urbanism si agenti de la Politia Locala au constatat ca pe stradela Voinesti nr.16, societatea Anna Lex MA SRL, reprezentata la Iasi de Maricica Abi Nasr, a ridicat un bloc de locuinte prin nerespectarea autorizatiei de construire nr.890/2017 care prevedea ca  beneficiarul are dreptul sa construiasca “patru locuinte individuale” cu un regim de inaltime P+2E.  Inspectorii primariei au constatat acum, cand imobilul este gata, ca blocul este mai inalt decat trebuie avand pe langa cele 2 nivele si o sarpanta care depaseste inaltimea autorizata si in plus s-au construit mai multe balcoane decat au fost aprobate, atat la parter cat si la etajul superior.

“In urma verificarilor efectuate la imobilul precizat, edificat in baza autorizatiei de construire nr.890/11.09.2017, s-a constatat faptul ca beneficiarul nu a respectat autorizatia de construire prin construirea de balcoane la parter sun cele existente, a marit regimul de inaltime a sarpantei la nivelul acesteia si a construit balcoane peste cele existente. In acest sens, pe numele beneficiarului a fost intocmit un proces verbal de constatare a contraventiei in valoare de 50.000 lei”, ne-au transmis, reprezentantii primariei.

De asemenea, reprezentantii municipalitatii au dispus ca masura complementara fie demolarea balcoanelor si reducerea inaltimii blocului fie obtinerea unei autorizatii noi prin acceptarea noilor modificari aduse cladirii daca acest lucru este posibil din punct de vedere legal. Insa, ultima masura este greu de realizat avand in vedere ca proprietarii caselor din zona au solicitat deja in justitie atat anularea hotararii Consiliului Local de aprobare a Planului Urbanistic Zonal, respectiv HCL 128/2016 cat si  anularea autorizatiei de construire.

“De asemenea, ca masura complementara, s-a dispus sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire sau aducerea imobilului la starea fizica autorizata”, au mai aratat reprezentantii primariei.

Vecinii lupta in justitie sa demoleze constructia

La numai cateva zile dupa ce primaria a emis autorizatia de construire pentru acest bloc, proprietarii caselor din zona, sase familii, au depus la sectia de contencios a Tribunalului Iasi cerere prin care solicita dupa cum s-a mai precizat atat anularea hotararii Consiliului Local de aprobare a Planului Urbanistic Zonal respectiv HCL 128/2016 cat si anularea autorizatiei de construire. Printre argumentele folosite de locatari in sustinerea cererii se refera atat cele referitoare la regimul de inaltime din zona, procentul de ocupare a terenului cat si faptul ca inainte de elaborarea Planului Urbanistic Zonal nu s-a facut dezbaterea publica ceruta de Lege. Cele 6 familii au aratat in instanta ca nu le-a cautat nimeni sa le intrebe ce opinie au legat de construirea unui bloc pe respectivul amplasamet. Judecarea cererii depuse de cele sase familii a demarat in luna fabruarie a.c si exista sanse sa se pronunte o sentinta la urmatorul termen de judecata de pe 20 septembrie.

Beneficiar: “Este o mafie in Iasi”

Beneficiarul blocului, Annalex M.A SRL a fost infiintata in anul 2016 si ii are ca asociati pe Maricica Abi Nasr si pe Wagih Makary cetatean libanez. Dupa cum s-a precizat mai sus firma este reprezentata la Iasi de Maricica Abi Nasr. Aceasta s-a aratat extrem de revoltata de sanctiunea aplicata de primarie.

“Eu am luat un teren, sunt cumparator de buna credinta nu stiam ca sunt astfel de probleme cu PUZ-ul. Nu stiu cine se opune sa construiesc eu, nu stiu cine este in spate. Pot demonstra ca balcoanele sunt in proiect si ca nu am depasit prea mult regimul de inaltime. Este o mafie in Iasi”, a spus Maricica Abi Nasr.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here