Destin crunt pentru soția unui afacerist urmărit general. Vila de la Tomești, executată silit

Nicu SAMSON

Din cauza țepelor date în urmă cu mai bine de un deceniu de soțul său, turcul Akif Kaftar, fost patron al firmei Grand Orient, soția acestuia în acte, Simona Kaftar, este la un pas de a-și pierde casa și averea în favoarea falimentarei SC Sometchim SA. Casa de insolvență B&F SPRL, lichidatorul judiciar al Sometchim, a cerut recent judecătorilor, în baza unui dosar de executare silită, validarea popririi pe un imobil de 618 mp plus terenul aferent, deținut în Tomești, de nevasta turcului condamnat anterior pentru înșelăciune și alte escrocherii.

Simona Claudia Kaftar, nevasta în acte a fostului patron de la firma Grand Orient, Akif Kaftar, trebuie să plătească oalele sparte de soțul său turc, care, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de trei de de pușcărie, cu executare, pentru înșelarea mai multor societăți ieșene, a dispărut definitiv din țară. Potrivit unui dosar aflat pe masa executorului judecătoresc Constantin Airinei, Casa de insolvență B&F, lichidatorul judiciar al firmei Sometchim SA, a demarat în regim de urgență exeutarea silită a averii Simonei Kaftar, constituită  dintr-un imobil în suprafață de 618 metri pătrați, plus terenul aferent, situat în localitatea Tomești, județul Iași. Mai precis, lichidatorul a solicitat Judecătoriei, validarea popririi înființate anterior de BEJ Airinei, asupra imobilului menționat mai sus, aflat în proprietatea femeii, plus plata unor cheltuieli de judecată de peste 13.000 de lei.

Patronul Grand Orient, condamnat la 3 ani de pușcărie

În urma unei sentințe penale pronunțate în iunie 2010, turcul Akif  Kaftar, soțul Simonei Kaftar, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu executare, pentru prejudicierea mai multor societăți, în speță Sometchim SA, cu care a avut relații comerciale. La data cu pricina, fostul patron de la Grand Orient a luat de la fostul director al Sometchim, Victor Lefter, importanțe cantități de mărfuri în numele firmei, pe care evident nu le-a mai achitat. Ulterior, turcul Kaftar a primit mai multe condamnări penale pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice și amenințare, totalizând la final trei de închisoare, pedeapsă pe care ar fi trebuit să o execute doar în regim de detenție.

Turcul a fugit din țară abandonându-și soția și copii

Numai că, la puțin timp de la rămânerea definitivă a condamnării, patronul de la Grand Orient și-a luat tălpășița, fugind definitiv din țară, deși avea o familie de întreținut plus doi copii minori. Imediat după ce turcul a dispărut din România, firma Sometchim, care avea bani grei de recuperat de la SC Grand Orient SRL, a făcut nenumărate demersuri pentru a executa averea țeparului însă fără folos. La un moment dat, conducerea de atunci de Sometchim, în disperare de cauză, a înaintat mai multe notificări către Finanțele județene și locale, Casa Județeană de Pensii, bănci, și alte instituții ale statului, în încercarea de a identifica posibile conturi și urme ale banilor, ce au aparținut lui Akif Kaftar. De fiecare dată însă, Sometchim a primit doar răspunsuri negative, deoarece turcul a avut grijă ca să-și acopere urmele la timp, chiar înainte de a o șterge din țară.

Lichidatorul: Singurul bun deținut de familia Kaftar este o casă în Tomești”

Ulterior, după câțiva ani, lichidatorul judiciar al Sometchim, Casa de insolvență B&F, prin avocatul Dumitru Falotă, a obținut executarea silită a averii deținute de fostul patron de la Grand Orient, îndreptându-se asupra proprietăților aflate în posesia soției acestuia, Simona Kaftar, cu domiciliul în Tomești.

“Pe parcursul executării silite s-a determinat că debitorul nu realizează venituri, singurul bun al acestuia fiind imobilul deținut în devălmășie cu soția sa, Kaftar Simona Claudia”, a specificat apărătorul Dumitru Falotă, în cererea de validare a popririi, înaintate judecătorilor ieșeni.

Anterior, lichidatorul Sometchim a formulat mai multe cereri de de continuare a executării silite a averii patronului turc către Biroul Executorului Judecătoresc Airinei Constantin. Conform dosarului de executare, nevasta lui Akif Kaftar trebuie să plătească o datorie de 145.169,50 de lei, în condițiile în care imobilul din Tomești, în care locuiește în prezent ar fi fost evaluat de experții imobiliari la aproximativ 300.000 de lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here