Deputatul PSD Ciprian Nica turna la Securitate încă din timpul liceului

Deputatul PSD Ciprian Nica recunoaşte că a colaborat cu Securitatea pe când era în liceu, după ce Înalta Curte a dat o decizie definitivă în acest sens. Parlamentarul spune că a dat informaţii ofiţerilor de frică să nu fie exmatriculat din şcoală şi că a încheiat colaborarea imediat după ce a terminat şcoala.
 

 

Deputatul mai povesteşte că a fost obligat să dea informaţii despre colegii lui din cămin. Cu toate ca admite colaborarea, Ciprian Nica susţine că nu a avut parte de un proces corect şi i s-a refuzat recursul.

 

Ciprian Nica, acuzat că a colaborat cu Securitatea când avea 16 – 17 ani, consideră că i-a fost încălcat dreptul la apărare și va continua să își caut dreptatea, inclusiv la CEDO.

 

„Afirm că mi-a fost încălcat dreptul la apărare deoarece magistrații au respins cererea de rejudecare a dosarului meu la Curtea de Apel București, ca urmare a faptului că în dosar nu s-a găsit ordinul de plată prin care eu făceam dovada plătii unei expertize grafologice”, a precizat deputatul într-un comunicat de presă.

 

Acuzațiile din dosarul de colaborare cu Securitatea sunt legate de faptul că deputatul ar fi furnizat informații despre cetățeni străini – arabi – de la care a cumpărat, în cămin, blugi și cafea, spune parlamentarului.

 

Ciprian Nica susține că a fost șantajat cu faptul că fratele său, care era ofițer la Școala de Ofițeri Sibiu, va avea probleme dacă nu va accepta o colaborare. Totodată, a fost amenințat că va fi exclus de la liceul din Ploiești, unde studia arte plastice.

 

„Dacă aș fi dorit să colaborez cu Securitatea, aș fi furnizat informații și după terminarea liceului, însă acest lucru nu s-a întâmplat! Că nu am colaborat cu Securitatea, în sensul poliției politice, este demonstrat de faptul că în dosarul de la CNSAS există o rezoluție a unui ofițer de Securitate care propune clasarea dosarului meu ca urmare a faptului că refuz să ofer informații, după plecarea din liceu”, a precizat deputatul în comunicatul trimis.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here