Defrișau ilegal pentru a susține financiar un proces de… tăiere ilegală de lemne

Deși erau judecați într-un proces de tăiere ilegală de lemne, mai mulți drujbari din comuna Țibana au continuat să facă același lucru, probabil chiar la întoarcerea de la termenele de la procesul aflat pe rol la Judecătoria Iași…!

Astfel, opt persoane au fost săltate cu mascații, în urmă cu doar câteva luni, pentru că au tăiat ilegal peste 1.000 de arbori dintr-o pădure privată din localitatea Vadu Vejii, fiind trimise în judecată, alături de alți 19 infractori de acest gen, în urmă cu aproximativ 30 de zile. Constantin-Marius Petrea, Flo­rin-Răzvan Petrea, Constantin Robert Perju, Vasile Bogdan Per­ju, Marius-Ionuţ Perju, Gheor­ghe-Dan Florea, Nicu Florea şi Andrei-Neculai Tudora­che au fost plasați sub control judiciar și practic nu aveau voie să se întâlnească unul cu celălalt, conform legii…

Totuși, într-o percheziție efectuată la aceștia acasă, oamenii legii au găsit circa 73 metri cubi de lemn de foc, tăietorii scuzând-se, incredibil, că au continuat să fure lemne din pădure pentru a strânge banii necesari prezenţei la proces…

Potrivit propunerii de arestare emisă pe numele lor de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, fapta a avut loc pe 18 martie, fiind descoperită de anchetatori patru zile mai târ­ziu.

„S-a stabilit că inculpaţii s-au deplasat în total cu 9 căruţe, au tăiat arbori de pe picior de pe o suprafaţă de 100 metri lăţime şi 250 metri lungime, în proporţie de aproximativ 70%. O parte din materialul lemnos a fost lăsată la faţa locului, fiind încărcat şi transportat materialul de valoare – primele piese de la cioată – care au volumul şi valoarea cea mai mare“, au precizat procurorii.

În acelaşi document, anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Jude­cătoria Iaşi mai menţionează că lemnele pe care hoţii au reuşit să le ia din pădure au fost vândute localnicilor de pe raza comunei Ţibana.

Cei mai mulţi dintre in­culpaţii duşi la audieri au recunoscut comiterea faptelor, ei invo­când dificultăţi financiare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here