Decizie șocantă a Tribunalului București! Cosmos Tănase, liber înainte de Paște!

Acum trei ani, judecătorii ieșeni îl condamnau pe Cosmos Tănase, cunoscut drept “Prințul țiganilor”, pentru trafic internațional de droguri.

Tănase a fost încătușat pe data de 20 februarie 2012, după ce procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iaşi au descoperit într-o maşină în care se aflau doi cunoscuți de-ai săi o sacoşă cu aproape 1,5 kilograme de cocaină. Conform anchetatorilor, stupefiantele ar fi fost introduse în ţară de Cosmos Tănase, fiind aduse din Barcelona, şi urmau a fi distribuite în municipiul Iaşi sau în alte oraşe din zonă.

De menționat este faptul că, până la condamnarea din România, Tănase  executase deja cinci ani şi nouă luni de închisoare în Spania pentru trafic de persoane şi aproximativ doi ani de arest preventiv într-un alt dosar de falsificare de carduri.

Pe parcursul procesului, apărătorii lui Tănase au invocat faptul că la dosar nu ar fi existat probe directe care să demonstreze implicarea interlopului în această tranzacţie, altele decât declaraţiile martorilor cu identitate protejată sau a interceptărilor.

Poate și această găselniță să fi stat la baza deciziei de-a dreptul terifiante pe care au luat-o ieri magistrații Tribunalului București. Aceștia au hotărât, nici mai mult nici mai puțin, decât punerea în libertate a lui Cosmos Tănase…!!!

Instanța admite contestaţia formulată de contestatorul condamnat Tănase Cosmos împotriva sentinței penale de pe 2 martie 2017, pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 București. Desființează sentința penală contestată șadmite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Tănase CosmosDispune liberarea condiţionată a condamnatului Tănase Cosmos din executarea pedepsei de șapte ani de închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului”, sună decizia definitivă a judecătorilor bucureșteni. Se parte că Tănase a și fost liberat din Penitenciarul Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here