Decizie şoc a PNL Iași! Îi oferă consultanță juridică gratuită primarului în „Dosarul Skoda”

PNL Iași a anunțat printr-un comunicat că îi va pune la dispoziţie gratuit un avocat primarului Mihai Chirica, pentru ca acesta să poată lua la cunoștință învinuirile din dosarul „Skoda”. În fapt, e un nou atac la adresa primarului, şefii PNL chiar crezându-se simpatici cu această iniţiativă.

Redăm, totuşi, mai jos, documentul dat publicității de PNL Iași:

„Conform Codului de Procedură Penală, ordonanța sau procesul verbal pentru comunicarea inculpatului calitatea în care este audiat, faptele prevăzute de legea penală pentru care este pusă în mișcare acțiunea penală și încadrarea juridică a acesteia, precum și drepturile și obligațiile care decurg din noua sa calitate juridică, se desfășoară în prezența unui apărător. Tocmai lipsa acestuia se pare că este invocată de Mihai Chirica în comunicarea cu organele judiciare.

De aceea, PNL Iași pune, cu titlu gratuit, la dispoziția primarului Municipiului Iași, Mihai Chirica, serviciile specializate ale unui avocat din Baroul Iași pentru ca edilul să poată merge la DNA – Serviciul Teritorial Iași și să ia la cunoștință învinuirile care i se aduc în dosarul „Skoda”.

Atitudinea lui Mihai Chirica față de actul de justiție dezvăluie disprețul și împotrivirea față de organele judiciare și demonstrează adevărata sa concepție despre statul de drept și lupta împotriva corupției.

De aproape o săptămână, Municipiul Iași „beneficiază” iarăși, pe toate canalele media, de un prejudiciu de imagine, generat nu doar de implicarea primarului Mihai Chirica în dosarul „Skoda”, ci mai ales de tertipurile pe care – potrivit presei – le a utilizat în ultimele zile pentru a nu apărea în fața procurorilor. Toată această epopee a primarului Mihai Chirica față de DNA și dosarul „Skoda” prelungește rușinea unui oraș întreg, care a mai trecut recent – în 2015 – printr-o piesă de teatru asemănătoare, jucată de fostul primar Gheorghe Nichita, în fapt patronul politic și de combinații administrativo-infracționale al lui Mihai Chirica.

PNL Iași atrage atenția că acest caz riscă să prejudicieze ireversibil imaginea orașului în țară și în străinătate și îi solicită lui Mihai Chirica să încheie legal această scenetă, prin care se victimizează penibil în fața opiniei publice”, potrivit documentului citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here