David, bozgorii și Goldiat

despre aurul non-metalic adus nouă, gratis, de un băiat

 

 

Deci noi, romînii adevărați, adică patrioți pînă în fundul curții și diștepți ca Miorița, știm cum stă treaba cu ungurii, adică bozgorii, ca s-o dăm pe bune : îs decît nijte sălbatici, veniți cu hoarda din pustiurile Asiei și năvăliți pe la noi, ca-cotropitori ai Ardealului și asupritori ai romînilor geto-daci. Ei i-au omorît prin tragere pe roată pe Horia, Cloșca și Crișan ( nu mai contează că jupînul acestei execuții abominabile a fost un neamț sibian de-al lui Iohanis, prea-stimatul și cultul baron Bruschental, sau cum îi mai zicea ).

Fiind ei nijte sălbătăciuni din rădăcină, nu lunina lumnii și ombilicul terestriciunii, ca noi, evident că ungurii ‘iștea bozgorezi îs și în zilele noastre nijte haimanale parșive, niște golani anti-democratici și putinijti, cu Orbanul lor dictator cu tot. Ce vrei, nu te poți ajtepta la al’ceva din partea unor huni cu craveți și costume de firmă, mama lor az’ ș’ mîne di bozgori scîrboș’ …

Ei, și acuma să vedeți chestie : zilele trecute, la Budapesta, băieatu’ ăsta a’ nostru, care-a luat medălii de aur la campionatu’ mondieal … cum îi zice … așaaa, Popovici … zice că el e bucuros că noi s’tem vecini cu ungurii … Băi, pe buneee …?!

Și nici măcar nu ierea așa, la oha, pă mijtocăreală, că adica ie bine că s’tem vecini, că putem să ne mai ducem o dată cu armata peste iei, ca în ‘919 și-n’ 56, cînd le-am arătat noi ce-i aia opinca romînească pe parlamentu’ lor ! Da’ băieatu’ ăsta, David, părea că zice pe bune. Naiba știe, dacă nu ie feik niiuz rusesc, sigur tre’ să fie oleacă jidan băieatu’, câ doar ie Popovici, dacă mă-nțelegi ce vreau să zic … Pâi, ce, crez’ că îl lăsa’ ăjtea să ia doo medălii de aur dacă era de-a’ nostru, nu de-a’ lor …? Că nici nu prea e blond cu ochi albaștri.

Dacă ieșim un pic din tunelul bucegian al romînismului subteran și plin de dîrzenie burebistică, ne putem aminti că Romînia e țara cu ambalaj NATO & UE care e condusă de un prezident german glorios, la al doilea mandat, dl Iohanis, care nu demult ne spunea, plin de subînțeles, că odiosul dictator orbanist Dragnea ,, face înțelegeri cu evrei ,, , iar ,, ciuma roșie ,, putinistă numită  PSD face înțelegeri cu UDMR, ca să le dea bozgorilor Ardealul. Mai țineți minte …? Bine, bruchentalezul sibian Ionanis n-a zis chiar ,, bozgori ,, , da’ patrioții au înțeles exact mesajul, ce pendula calului …

În țara condusă de tălîmbul constipat și slinos Ionanis, declarația despre Ungaria a acestui băiat de 17 ani ar trebui pusă, cu grijă și creier rațional, în ramă. Indiferent dacă e sau nu doar o expresie a politeții față de gazdele maghiare. Și dincolo de toate umbrele care planează, justificat sau nu, asupra puterii de la Budapesta. La 17 ani, cu două super-medalii de aur mondial în buzunar, David Popovici putea, lejer, să o facă pe haiducul și să strîngă instantaneu 10.000.000 de laikuri patriotice, zicînd două vorbe cu subînțeles anti-bozgoresc, care l-ar fi făcut crăișorul frunților aurite & tricolore. Pentru un campion de 17 ani ar fi fost foarte simplă o ieșire din eventualul clinci ulterior, că doar e tînăr și sportiv, nu se pricepe el la politică, nu …? La fel cum simplă ar fi fost, peste doi ani, prezența lui triumfală pe lista parlamentară a unui partid patriotic.

Doar că băiatul de 17 ani a preferat să fie civilizat și echilibrat. Ca în mai toate declarațiile lui publice. Adică să ne arate care e adevăratul aur pe care ni l-a adus acest lungan abia ieșit din copilărie. Dar intrat demult în maturitate. Mult mai mult decît tălîmbul Iohanis, prostovanul Ciucă, cleiosul Ciolacu, zgomotosul Drulă și restul menajeriei politice care conduce Romînia. Da, sînt sigur că David Popovici, cu inteligența și maturitatea pe care le-a arătat, ar conduce Romînia, la cei 17 ani ai lui,  mult mai bine decît toți ionanișii plini de ani, titluri și glod mental. Da, aș vota mîine cu el, dacă s-ar putea.

E drept, băiatul face reclamă la mazăre congelată, deci nu prea e ok. Votați deci brînza de cioban sas de la Sîghiu. Prea bună, prea bio, prea de la țară, prea de la berbec. Turma mioritică își merită din plin plăcuța suedeză orală, în toate formele ei de agregare gregară și de auto-administrare generală.

Iar cu David Popovici și declarația lui despre Ungaria rămîne cum s-a stabilit : rușine, Vladimir Putin !

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here