Dan Lungu + Adi Cristi = love ?

 

Dan Lungu e scriitorul ieșean care a criticat masiv modul brejnevist în care jupînul Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, conduce breasla condeierilor carpatini. Tot el e senatorul USR care tună & fulgeră contra pesediștilor și împotriva manierei pășunisto-cumetriste de a face cultură pe bani publici.

Adi Cristi e un scrib ieșean cu dungi groase pesediste, șef al casei de cultură a primăriei și nembru de bază al turmei de scriitori bahluiezi aliniați în spatele mumiei ambulante a lu’ dom’ prezident Nae Nămolescu . Tot el a hățuit pînă acum ceva ani și fițuica zisă ,, 24 de ore ,, , ajunsă acum doar un site cvasi-mort, de care mai nimeni n-are habar, cu excepția lui Adi Cristi însuși, care mai comite cîte un articol plasat pe respectivul site.

Trăgînd linie pîn-aici, s-ar zice, deci, că Dan Lungu și Adi Cristi se asortează ca sapa cu buruienile, ori ca aerul respirabil cu flatulențele savante. Cînd colo, ce să vezi ? Site-ul pesedistului coclit Adi Cristi a publicat recent, pe larg și cu o poză simpatică & mare ( ca de publicitate electorală ), un articol mărișor, bazat pe un comunicat al senatorului USR Dan Lungu. Articol care nu era singurul text binevoitor despre senatorul userist, fiind precedat de un altul similar, tot cu poză mare & simpatică și conținut cvasi-publicitar. Plus o lungă listă cu astfel de articole binevoitoare. Pam-pam …

Dar asta nu-i totul, fiindcă senatorul USR-ist Lungu a pus pe pagina lui oficială de Facebook link-ul către ultimul articol de acest gen, publicat de site-ul pesedistului vopsit Adi Cristi. Ca și cum site-ul semi-mort al cleiosului amploaiat primărez ar fi măcar al unei gazete serioase romînești, dacă nu chiar al vreunui pachebot jurnalistic din categoria ,, Le Figaro ,, ori ,, Washington Post ,, ( pardon de auto-reclama pentru această pagină ).

Care să fie explicațiunea acestui amor straniu și reciproc ? Să fi fost senatorul userist atît de afectat de scorul rușinos cu care l-a frăgezit un copchil din menajeria bezmeticei Chichirău, la recentele alegeri interne, încît acum culege de pe jos și cadourile toxice venite de la slugile primarului Chirica ? Să fie tăcerea USR-iștilor ieșeni, vizavi de tîmpeniile aceluiași primar, partea vizibilă a unei povești dubioase ?

Dom’ senator, dom’ profesor, maestre, bre, Dane … chiar n-ai priceput, ca sociolog inteligent ce ești, că nu site-ul de 0,003 parale al scribului pesedist îți face publicitate, ci invers – lumea a aflat că mortăciunea aia semi-jurnalistică mai există după ce ai pus pe pagina de Facebook link-ul către articolul care te curta gingaș ? Ori te pomenești că chichirăita cozetică e boală molipsitoare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here