Daft Punk isi incheie activitatea. Unul dintre cele mai cunoscute grupuri muzicale din ultimii 30 de ani a facut anuntul printr-un videoclip

Daft Punk, unul dintre cele mai cunoscute si influente grupuri muzicale ale ultimilor 30 de ani, a anuntat luni, 22 februarie, printr-un videoclip, ca isi inceteaza activitatea.

Thomas Bangalter si Guy-Manuel de Homem-Christo au facut anuntul sub numele „Epilogue”. Un reprezentant al lor a confirmat pentru Variety ca grupul s-a destramat, insa nu a oferit mai multe detalii.

Bangalter si De Homem-Christo s-au intalnit in anii 1980, intr-o scoala din Paris, si au inceput curand sa compuna muzica. In 1992, au format o trupa rock, Darlin’, inspirati fiind de piesa omonima a trupei Beach Boys, impreuna cu Laurent Brancowitz si au lansat o piesa care a primit critici negative. Melody Maker a descris-o ca „daft punky thrash” (punk prost de incepatori, n.r.). Au transformat review-ul negativ in numele a ceea ce urma sa devina una dintre cele mai cunoscute trupe electro. Brancowitz a parasit grupul si a format Phoenix.

Duo-ul francez a lansat patru albume de studio, in perioada 1997 – 2013. Ultimul album, aparut dupa o pauza de opt ani, a fost „Random Access Memories”, pe care se afla single-ul „Get Lucky” si care a fost certificat cu platina.

De-a lungul carierei, grupul a primit sase trofee Grammy din 12 nominalizari. Mai recent, duo-ul a colaborat cu artistul canadian The Weeknd, pentru piesele „Starboy” si „I Feel It Coming”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here