Dacii vechi din toată lumea, expuse la Iași

Cele mai frumoase Dacii vechi din România și din străinătate vor fi expuse în centrul Iașului, sâmbătă, 17 iunie, la Întâlnirea Dacia Clasic, un eveniment organizat de Retromobil Club România. Mașinile vor putea fi admirate între orele 10:00 și 14:00 pe Pietonal Ștefan cel Mare.

Automobilele, majoritatea Dacia 1300 și 1100, au fost fabricate cu aproape o jumătate de secol în urmă, însă sunt în stare perfectă de funcționare și arată ca scoase din cutie: caroseria e strălucitoare, iar interiorul e impecabil.

La ediția din acest an, cea de-a IX-a, există și câteva surprize:

Dacia D6 Estafette, expusă în premieră la o Întâlnire Dacia Clasic. Este una dintre puținele astfel de exemplare încă păstrate în România. Au fost fabricate mai puțin de 1000 de bucăți, folosite doar de instituțiile statului.

Dacia Denem (Dacie 1310 fabricată pentru export în Marea Britanie)

Dacia 2000 „Tovarășa”, destinată cuplului Ceaușescu și înalților demnitari. A fost fabricată în 1982 și are dotări premium pentru vremea aceea: cutie de viteze automată, aer condiționat, geamuri electrice și pilot automat cu comenzi pe volan.

Dacia 1300 Taxi Columbia, vopsită în culorile taxiurilor din Columbia, parte dintr-un lot mic refuzat la export și vândut apoi pe piața internă.

„Întâlnirea Dacia Clasic își propune, ca în fiecare an, să reunească iubitori de dacii clasice intr-o atmosfera RETROspectivă, cu iz de sărbătoare, pentru că iată vom celebra curând 50 de ani de când prima Dacie 1100 ieșea pe porțile uzinei de la Colibași. Ne dorim ca aceste întâlniri să sădească în ceilalți interesul și dorința de a ni se alătura”, a declarat Ovidiu Măgureanu, președintele secției Dacia Clasic a Retromobil Club România.

Mașinile Dacia se fabrică în România de 49 de ani. Întâlnirea Dacia Clasic își propune să popularizeze mașinile clasice românești și să ajute la păstrarea istoriei auto a României.

Secția Dacia Clasic a Retromobil Club România are drept scop salvarea cât mai multor automobile produse în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here