Cum se găinăţează trupa ,, Gabi Firea ,, pe crucea lui Eminescu

despre pupatul tricolor cu anti-romîni primitivi de rit kremlinez

 

Bucuraţi-vă, fraţi romînezi & surori aferente – patriotismul tricolor, cu franjuri de capitală dîmboviţeană, merge ca pe roate în stînga Prutului. Cel puţin aşa reiese dintr-o ştire publicată de presa din Chişinău : de ziua lui Mihai Eminescu, un grup de 16 consilieri municipali din Bucureşti, sub conducerea vice-primarului Aurelian Bădulescu, a participat la o şedinţă comună cu membrii consiliului municipal din capitala Republicii Moldova. Uuniireee, fraţi rrromîni ! Muzica !

Şi nu e vorba doar de o şedinţă festivă, protocolară, fiindcă la aceeaşi întîlnire oficială a fost planificată şi semnarea unui ” Acord de colaborare adiţional ” la ” Protocolul de înfrăţire ” dintre primăriile oraşelor Bucureşti & Chişinău, semnat în 1996. Deci treaba merge înainte, conform planului, degeaba trăncănesc cîrcotaşii, unirea o să fie probabil după Paşti ( simbolic moment, nuuu … ? ) , cam pe la ora trei după-amiaza. Dacă nu plouă ori nu invadează ruşii fabrica de spirt din Suceava, sau dacă nu bombardează americanii, din greşeală, depozitul gol de coloană vertebrală din Palatul Cotroceni.

Trecînd peste ironiile ieftine şi perfide ale autorului acestui text ( plătit cu ruble murdare, desigur, de propaganda lui Putin ), trebuie precizat, pentru a mai închide gura cîrcotaşilor mai sus amintiţi, că primarul Chişinăului a salutat călduros această premieră politico-administrativă, apreciind pozitiv noile oportunităţi deschise de semnarea acordului de colaborare adiţional şi subliniind, în mod special, experienţa ” colegilor romîni „, pe care a prezentat-o drept un model demn de urmat.

Tocmai mă pregăteam să presupun că Putin fumează nervos, după citirea ştirii cu drujba fraternă dintre consilierii municipali din Bucureşti şi Chişinău, cînd un cititor fidel din oraşul Glodeni ( reşedinţa raionului cu acelaşi nume din R. Moldova ) m-a tras uşor de mînecă şi, cu o figură contrariată, de parcă veniseră extratereştrii în raionul cu pricina, mi-a zis cam aşa : ” Bre, da’ bucureştenii ‘iştea o afighit cu tătu’ ? Îs chiar aşa tîmpiţi ? Ei nu ştiu cini-i primaru’ ista nou a’ Chiş’năulu’, Ivan Ceban, şî ci anti-romîni turbaţ’ îs socialiştii lui, conduşi di Dodon şi hrăniţi di atîţia ani din troaca lui Putin şi alte troace murdare ?! „.

Trecînd peste traducerea cuvîntului afighit ( eskiuz ză argotic găgăuz ) şi peste limbajul violent şi fără man’eră ( biensur ) al omului din Glodeni, mi-am dat seama că are dreptate ( ceea ce vă urez şi dumneavoastră ) : primarul chişinez, cu care se pupă călduros trupa bucureşteană condusă de bădulescul madamei Firea, e un socialist din partidul suinezului pro-putinist Igor Dodon, preţîdateliu Respublişii Maldova. Iar dacă ni panimaite ce înseamnă asta, voilà  : cu ceva timp în urmă, un coleg deputat al primarului Ceban a rupt demonstrativ, în plină şedinţă a parlamentului, harta Romîniei, la pachet cu vorbe agresive, moştenite din depozitul de ură al lui Stalin.

Acum vă e clar cu cine se pupă, tricolor şi cu secreţii nazale, trupa tovărăşicii gaiţe care conduce capitala guberniei mentale Rumînia, madam Salam Firea ? O, jiovuzampri, scutiţi-mă de vrăjeala ieftină că tanti Pandela n-a ştiut ce face mistreţul domestic bădulesc, plus restul turmei de 16. Asta să i-o spuneţi, eventual, lu’ Mutu, Adrian, după ce trage la poartă de la 11 metri şi scutură praful de pe bare şi păianjenii din colţuri.

” Cu aprobarea primăresei Firea, o turmă tărcată de subdezvoltaţi, condusă de vice-primarul Bădulescu, a legitimat anti-romînii agresivi de la Chişinău „. Cam ăsta ar putea fi titlul unei ştiri despre încumetreala toxică de pe malurile frumosului rîu Bîc ( o gîrlă ultra-murdară, de fapt, un fel de groapă de gunoi curgătoare a capitalei basarabene ). Iar faptul că în Consiliul Municipal Chişinău sînt şi doi-trei oameni de treabă e doar o scuză ieftină, din categoria lingurii cu gem de prune care nu schimbă, deloc, esenţa unui butoi cu magiun uman.

Primăria Chişinăului şi consiliul ei sînt sub copita anti-romînismului gregar al socialiştilor lui Dodon. Restul sînt broderii în glod. Iar capra tupeistă Firea e răspunzătoare pentru toate tîmpeniile pe care le patronează, indiferent cum s-ar ascunde pe după gard, pe după şură, pe după perj.

Atît le mai zic micilor reptile din turma fireo-bădulească : tovarăşi paraziţi ai intestinelor bugetului public, dacă tot aţi hotărît să călcaţi în gropi pline cu materia primă a rachiului de pufoaică, măcar nu vă agăţaţi de crucea lui Eminescu și de ziua lui. El ştia ce e Basarabia. Şi deja are crucea plină de găinaţul stolurilor de ciori patriotice. Nu mai e nevoie şi de aportul vostru de paraziţi intestinali.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here