Cum își terorizează piticul primărez Pirpirica cunoscuții și subalternii

Povestea noastră bahluieză începe în ziua cînd piticul-șef primărez Mișu Pirpirica a făcut accident de mașină, după ce băuse oleacă la un eveniment cu dame. Ceea ce nu știe multă lume e că, pe lîngă paharele date peste cap, piticul primărez a mai avut un motiv de perturbare a creierului său , și așa perturbat by default : o cunoștință de-a lui l-a anunțat că vrea să candideze la primărie.

Persoana în cauză e o doctoriță de femei cunoscută în tîrg, cu normă și la UMF,  dintr-o familie de bogătași ai județului, cu nume rusesc, să-i zicem Bohlikov. Piticul Pirpirica a botezat împreună cu ea un bebeluș al unor cunoștințe comune, iar firma unor rude de-ale doctoriței ( să-i zicem Mlink ) , face parale bune ( și dubioase … ) cu publicitatea din ograda primăriei piticului Pirpirica.

Cînd a auzit că tovarășa lui de botezo-cumetrie vrea să candideze la primărie, piticul Pirpirica a înlemnit, s-a făcut cam gri la față, pe urmă s-a întors repede pe călcîie și a plecat. Nu e clar dacă șocul provocat de vestea asta a contat mai mult decît paharele băute, în accidentul care a urmat, dar asta doar piticul mini-ceaușist ne-ar putea spune, dacă ar avea oleacă de discernămînt.

Ceea ce e sigur e altceva : doctorița imprudentă a avut parte, după scurta discuție cu piticul primărez, de mai multe faze ceaușistoide. Mai întîi, după ce s-a oferit să meargă, ca  voluntară, într-un focar cu virus agresiv dintr-un alt oraș, i s-a interzis să mai opereze în spitalul de stat unde e angajată, așa că a trebuit să apeleze la cunoștințe cu antene în zona cu ochi albaștri, ca să-și poată face meseria. Apoi, ruda ei cu afaceri în ograda piticului primărez i-a spus că nu-i poate face reclamă la cabinetul medical, pe panourile publicitare ale firmei, fără acordul piticului-șef din primărie. Deși firma nu e, teoretic, a piticului primărez. Capisci, daaa …?

Dar faza cea mai șocant ceaușistă e alta : printre pacientele doctoriței respective e și o subalternă din zona zero a subordonaților primărezi ai piticului Pirpirica, să-i zicem Bogdana Gherman. Fiind pacientă a prezumtivei contra-candidate a piticului primărez, și avînd nevoie de o consultație, dar știind că șeful ei a pus-o pe doctoriță pe lista neagră, sărmana funcționară primăreză a făcut ceva ca în anii dictaturii comuniste a lui Ceaușescu : a rugat-o pe doctorițâ s-o programeze pentru consultație după ce se întunecă, ca nu cumva s-o vadă cineva că intră în cabinetul celei ajunse în dizgrația micului dictator bahluiez …

Și toate astea se întîmplă în 2020, într-un oraș important din UE. Da’ cică Putin și Lukașenko îs răi …

Concluzia e clară și grotescă, exact ca în vechiul refren din vremea Anei Pauker, ăla cu ” căpitanul ” Zelea-Codreanu, legionarii și Partidul Comunist – Ceaușescu, nu fi trist : PCR merge-nainte, / Prin piticul pirpirist.

În rest e bine, s-o făcut anu’ista democrația și liberalismu’ cît gardu’ .

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here