Cum învinge Germania coronavirusul. Cea mai mică rată a mortalității dintre tările grav afectate

Germania arată că, până în acest moment, se descurcă foarte bine în lupta împotriva coronavirusului.

Conform unui raport publicat de Robert Koch Institute în cursul zilei de ieri, Germania a înregistrat 10.999 cazuri de COVID-19, iar numărul celor decedați este de 20.

Asta înseamnă o rată a mortalității de 0,18%, cea mai mică dintre tările grav afectate. Prin comparație, Italia înregistrează în acest moment 8,3%, China – 4%, Marea Britanie 3,9%, iar Franța 2,9%.

Richard Pebody, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pentru Daily Mail că nu se știu motivele pentru care Germania are niște rezultate atât de bune în această luptă: „Este dificil de înțeles. Probabil este o combinație de factori”.

Oamenii de știință au identificat anumite aspecte care ar putea contribui la situația bună pe care o au germanii.

Ei spun că numărul de paturi pentru terapie intensivă de care dispun spitalele germane este un factor important: 25.000, comparativ cu Franța – 7.000, iar Italia – 4.000.

În plus, testarea populației a început încă din ianuarie, când numărul de cazuri era unul foarte redus. Germania dispune de o rețea de laboratoare independente și are capacitatea de a testa 12.000 de oameni pe zi.

În cazul Germaniei există și o conjunctură favorabilă, cei afectați sunt în mare parte tineri. În 70% dintre cazuri sunt pacienți cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

UPDATE:

Landul Bavaria intră în blocaj total pentru a preveni extinderea epidemiei, începând din această noapte. Locuitorii nu-și vor mai putea părăsi domiciliile fără un motiv întemeiat.

Excepțiile includ drumurile către locul de muncă, către magazinele alimentare sau farmacii, ori cazurile de ajutor pentru semenii afectați.

Această măsură durează două săptămâni, cu posibilitate de prelungire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here