Cultura mare a popușoiului crengian

De pe pagina feisbucistă a unui eminent om cultural al tîrgului & patriei, dl conf. univ. dr. Florea Ioncioaia, am aflat că pe plaiul bahluiez dintre Copou și Tătărași e’zistă o pagină feisbuceză la fel de culturală & eminentă, numită ,, Iașulcultural ,, , care are drept scop, precum zice chiar ea, pagina, ,, realizarea unei STRATEGII DE PROMOVARE A PROIECTELOR CULTURALE din Municipiul Iași ,,.

Trecînd peste majusculăraia din declarațiunea de intenții a ‘mneaei, paginii CULTURALE & STRATEGICE, sare oarecum în ochi o altă chest’e, tot culturală, prezentă în postarea feisbucistă preluată de dl om cultural Ioncioaia. Iată citatul : ,,  Lucrezi într-o corporație IT? Domeniul face parte din industriile creative așa că și tu, la locul de muncă, faci cultură! (și lista industriilor creative e foarte lungă),,.

Pauză di cultură șî tutun.

Fiindcă în corporațiile IT lucrează și contabili, și șoferi, și bărbați & femei de serviciu etc, deducem că pentru culturalii & strategicii di la ,, Iașu’ coltoral ,, respectivii angajați corporaționali fac cultură, automat, fi’n’că așa au stabelit coltoralii & strategicii ante-pomeniți. Asta ca să nu mai zicem că sînt vagoane de IT-iști care au de-a face cu-cultura cam cît au unii culturali strategici cu logica ori cu realitatea. Plus că IT fac nu doar cei din corporații, ci și o mulțime de oameni care lucrează pe cont propriu, fără zgardă corporatistă.

De amenințarea voalată din paranteza  declărăției de intenții feisbuciste, culturale & strategice mai ghini nu pomenim. Stuchim în sîn di trii ori, ca să ne ferească dl zeu de masele largi, culturale & bipede din măcelării, case de toleranță, pușcării sau moschei talibane.

Pe vremea comunistă a lui Ceaușescu, tarlalelor cu popușoi & grîu li se zicea ,, cultura mare ,,. Cum tarlalele cu IT sînt noua ,, cultură mare ,, capitalistă, se vede că-culturalii & strategicii de la ,, Iașulcultural ,, și-au propus, cam ca în ,, Povestea nulii ,, a lui Creangă, să depășească planul cincinal la popușoi pe cap de IT-ist furajat. Doar că le-a cam intrat în dos, cam ca personajului crengian, logica elementară.

Iar dacă mai credeați că există vreo balegă în Iași fără contribuția primăriei piticului mental Mihai Chirica, iaca, și asta e tot balegă primăreză ( cu franjuri coltorali by Fix Media Advertising ) :

Să dăm, deci, cultură la tot cartieru’ ! Cultură și multură ! Se vede că prostimea coltorală & civică a Iașului a uitat ultra-jenantul, nesimțitul și scump-plătitul eșec primărez numit ,, Iași, capitală culturală europeană ,, , eșec vîrfuit de nesimțiții ghiftuiți Florin Cîntec, Dan Alexe & co. Așa că dl eminent cultural & civic Ioncioaia face cu sîrg reclamă pentru noua butaforie coltorală pe bani publici. Cînd ai nevastă care cîștigă bani culturali din ograda primăriei, restul sînt detalii.

Prin urmare, băi tovarăși coltorali & strategici, pîn’ la cultură și strategie, puneți mîna pe cărțile de școală generală. Pe urmă pe alea de liceu. Dacă nu pricepeți ceva, nu vă amărîți : nici Elena Ceaușescu n-a ajuns imediat savantă de renume mondial și academiciană.

Hai, pa, și spor la carte ! Vivat StrateGică Petrescu, tata’ la strategiile culturale dă suptces național, cîrnațional și de Intercontinental !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here