Cu oile în sala de judecată. Trei ciobani au ruinat un proiect european

Un tânâr din Dumeşti a obţinut o finanţare din bani europeni, cheltuind 7.000 de euro cu două plantaţii de mure. Chiar înainte de a culege roadele, trei ciobani din aceeaşi localitate au mânat intenţionat oile pe acea păşune, distrugând munca tânărului, care apoi i-a dat pe aceştia în judecată.

„La cele două plantaţii distruse s-au găsit cele trei turme de oi la păşunat, s-au găsit urme de copită de oi şi excremente. (…) În timp ce animalele păşunau, cei trei ciobani nu s-au deranjat să îndepărteze animalele de pe plantaţie, acestea fiind alungate din plantaţii de însuşi organele de poliţie, reprezentantul primăriei şi alte persoane prezente la faţa locului, fiind de faţă şi stăpânii animalelor, care nu au schiţat niciun gest pentru a-şi îndepărta animalele de pe plantaţii”, a precizat Iulian F., tânărul păgubit, potrivit acţiunii depuse în instanţă.

Judecătorii din Iaşi au soluţionat recent procesul, obligându-i pe cei din urmă să achite despăgubiri de peste 30.000 de lei, pentru stricăciuni cauzate de oile lor.

„Instanţa constată că s-a făcut dovada prejudiciului suferit de reclamant, a faptei ilicite comisă de pârâţi, a legăturii de cauzalitate şi a vinovăţiei pârâţilor, ceea ce duce la concluzia temeiniciei acţiunii formulate în contradictoriu cu aceştia”, au concluzionat judecătorii ieşeni. Cei trei ciobani au fost obligaţi să achite 30.800 de lei, precum şi cheltuielile de judecată. Ulterior câştigării procesului, fermierul a cerut instanţei să pună sub sechestru bunurile ciobanilor, însă acţiunea a fost anulată ca netimbrată. Cel mai probabil, în perioada următoare, Iulian F. va solicita executarea celor trei ciobani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here