Cu cine își face Liviu Dragnea partid la Iași: un fost ofițer SRI și un funcționar condamnat în două dosare ale DNA și DIICOT

@ Liviu Dragnea și-a găsit oameni de încredere la Iași, care au fost desemnați să pună umărul la construcția filialei @ Relu Onuțu, fost ofițer SRI, și Florin Diaconu, funcționar al Agenției Domeniilor Statului, sunt două dintre persoanele care-l vor ajuta pe fostul lider PSD, recent eliberat din penitenciar, la construcția noului proiect politic

Alianța pentru Patrie (APP), noul proiect politic anunțat de către Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, a identificat persoane de sprijin în mai multe județe ale țării, dispuse să ajute la construcția filialelor.

Deși noua formațiune politică nu a fost încă lansată oficial, APP are deja o pagină proprie de internet, unde au fost anunțate numele persoanelor implicate în construcția filialelor locale și județene. Dacă în alte județe se regăsesc foști parlamentari ori membrii PSD, la Iași, trei persoane fără background politic și-au asumat lansarea noii formațiuni politice.

Fostul ofițer de informații a cochetat și cu ALDE

Relu Onuțu a fost ofițer SRI până în urmă cu mai bine de zece ani, când a fost trecut în rezervă. S-a implicat în mai multe proiecte de business, iar numele său chiar a apărut într-un dosar al DNA, care s-a finalizat însă o clasare, renunțându-se la orice acuzații.

Onuțu s-a implicat și în proiectul de constrcuție a filialei ieșene a ALDE, fiind des văzut în anturajul fostului senator Varujan Vosganian, dar și al fostului viceprimar Radu Botez. Apropiații, dar și foștii colegi de serviciu de la SRI au vorbit în termeni apreciativi despre acesta, pe care-l consideră o persoană retrasă, dar foarte bun organizator.

Relu Onuțu nu a răspuns la apelurile telefonice ale reporterilor 7IAȘI. Numele său însoțit de un număr de telefon este trecut în dreptul județului Iași pe site-ul APP.

Două dosare la DIICOT și DNA, două condamnări cu suspendare

Florin Diaconu este consilier la Agenția Domeniilor Statului, dar are deja două condamnări în palmares, ambele însă cu suspendarea executării pedepsei.

Primul dosar a fost deschis de către DIICOT în 2011, când Diaconu ar fi spart adresa de e-mail a colegei sale de birou, Luisa Arsene.

„Acesta ar fi instalat un program de urmărire a căsuței de e-mail a lui Arsene. Acest lucru s-ar fi întâmplat după ce Arsene i-ar fi luat locul lui Diaconu in functia de reprezentant ADS in Comisia Judeteana de Fond Funciar. Totul a iesit la iveala in timpul unui control de rutina derulat la ADS Iasi.”, scriau la acea vreme juranliștii de la Ziarul de Iași.

Al doile dosar, deschis de către DNA și finalizat printr-o sentință definitivă în 2017, privește o afacere funciară. În același dosar au mai fost condamnați un magistrat și mai mulți oameni de afaceri.

„Condamnă pe inculpatul DIACONU FLORIN, consilier juridic în cadrul Agenției Domeniilor Statului – Reprezentanța Teritorială Iași, la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual”, se arată într-un comunicat al DNA.

Mister în jurul celei de a treia persoane. Nici colegii nu o cunosc

Pe lista fondatorilor APP de la Iași mai apare și numele unui anume Bogdan Craiu. Numărul de telefon trecut în dreptul numelui său a fost însă în permanență închis. Nici ceilalți membrii fondatori nu-l cunosc.

„Pe domnul Relu (Onuțu Relu – n.r.) îl știu, am discutat. Dar, despre cealaltă persoană nici eu nu știu cine este”, a declarat Florin Diaconu. Acestea au fost însă puținele informații pe care Diaconu a fost dispus să le ofere prin telefon. Teama de „statul paralel” i-a intrat în oase.

„Nu știu dacă vorbesc cu persoana care s-a recomandat. Eu nu știu dacă chiar sunteți cine spuneți că sunteți. Într-o zi, când aveți drum prin centru, opiiți la mine la birou și stăm de vorbă. Nu pot să vă spun prin telefon ce vreți dumneavoastră, despre adeziuni și altele”, a spus Diaconu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here