Criminalul din Podu Roș se căsătorește în închisoare. Mireasa mai are de așteptat 15 ani până la eliberarea soțului

Șoferul care a ucis două persoane în zona Podu Roș în primăvara anului 2017 vrea să se căsătorească în pușcărie. A fost primul caz în care autorul unui accident rutier a fost judecat ca un criminal, fiind condamnat pentru omor calificat și nu pentru omor din culpă. Claudiu Marian Pașnicu, 31 ani, se va căsători pe 16 noiembrie 2022 cu Roxana Ioana Stoian, tot 31 ani. Solicitarea depusă de Pașnicu a fost făcută din pușcărie, acesta fiind condamnat la aproape 20 de ani pentru omor calificat după ce a intrat cu mașina într-un autoturism în care se aflau două persoane, soț și soție, și care au murit pe loc. Odată cu cererea depusă de Claudiu Marian Pașnicu, a mai fost înregistrată în aceeași zi și solicitarea de căsătorie depusă de avocatul Sebastian Felecanu, aflat în prezent în arest, cercetat pentru omor.

Claudiu Marian Pașnicu, șoferul care în urmă cu cinci ani a omorât două persoane în zona Podu Roș, își pune pirostriile. Bărbatul în vârstă de 31 de ani a depus o solicitare la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași pentru căsătoria cu Ioana Roxana Stoian, cu care este logodit de mai mulți ani. Cererea a fost depusă din penitenciar, cei doi urmând a-și oficia cununia în spatele gratiilor.

În aceeași zi, a mai fost depusă o solicitare de căsătorie și de către Sebastian Felecanu, avocatul de 40 ani, aflat în arest, acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6 al unui bloc din zona Târgu Cucu. Ambele solicitări au fost înregistrate cu data de 7 noiembrie 2022, căsătoriile urmând a avea loc în penitenciar, cu data de 17 noiembrie 2022.

Condamnat la aproape 20 de ani de pușcărie după un accident înfiorător

Claudiu Marian Pașnicu a fost condamnat la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru omor calificat după ce a intrat cu mașina sa marca Audi într-o Dacia Logan în care se aflau două persoane, soț și soție. Pașnicu a ispășit deja 4 ani din pedeapsă în Penitenciarul Giurgiu, el fiind mutat recent la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași.

În februarie 2017, Pașnicu gonea cu mașina sa dinspre Nicolina spre Podu Roș, când a intrat din plin în Loganul în care se aflau soții Doina și Eugen Buznea și care veneau dinspre Aleea Rozelor. În urma impactului violent, cei doi soți au murit pe loc. Ulterior, Claudiu Marian Pașnicu a fost condamnat definitiv la 19 ani și 8 luni de pușcărie pentru omor deosebit de grav. Inițial, magistrații de la Tribunalul Iași l-au condamnat la 8 ani de închisoare pentru omor din culpă, însă la Apel, sentința a fost stabilită la 19 ani și 8 luni.

„Pe 4 februarie 2017, bărbatul gonea cu viteză dinspre Nicolina, a încălcat mai multe reguli de circulație, a circulat pe contrasens, a ignorat culoarea roșie a semaforului și a pătruns cu viteză mare în intersecția Șoseaua Nicolina- Aleea Rozelor, unde a intrat în coliziune din lateral cu autoturismul marca Dacia Logan, care a fost proiectat în vehiculele aflate pe celălalt sens de mers, iar, în urma impactului, a rezultatd ecesul a doi soți, dar și rănirea gravă a altor două persoane, acționând cu forma de vinovăție a intenției indirecte”, se arată în rechizitoriul anchetatorilor ce a dus la condamnarea lui Pașnicu.

Cununia va fi oficiată de ofițerul de Stare Civilă în Penitenciarul Iași

Totuși, Claudiu Marian Pașnicu nu vrea să aștepte până va ieși din închisoare pentru a se căsători. Bărbatul a depus cererea de cununie din penitenciar, viitoarea sa soție fiindu-i alături de mai mulți ani, înainte ca acesta să fie încarcerat. Viitoarea soție va trebui însă să aștepte ani buni pentru ca șoferul criminal din Podu Roș să fie eliberat pentru a-i putea fi alături. Cei doi se vor putea însă vizita în Penitenciarul din strada Dr. Vicol până când Pașnicu va ieși din pușcărie.

Și cererea avocatului Felecanu a fost avizată

În aceeași zi cu cererea depusă de Claudiu Marian Pașnicu a fost înregistrată și cea a lui Sebastian Felecanu, avocatul de 40 de ani, aflat în arest, unde este cercetat pentru uciderea fostei sale iubite, avocata Monica Cioată.

Felecanu a depus o cerere din arest către DLEP Iași încă de acum câteva săptămâni, solicitarea fiind însă aprobată abia acum. Felecanu vrea să se căsătorească civil cu Luana Elena Bulgariu, o tânără de 30 de ani originară din Vaslui. Femeia este studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, din 2019. Ea a absolvit deja cursurile Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu” de la Brad, iar de ceva vreme a lucrat la cabinetul lui Felecanu. Acesta este acuzat că în luna iunie 2021 și-a aruncat iubita de la etaj. Femeia era însărcinată la vremea respectivă, ceea ce a făcut ca încadrarea juridică în cazul lui Felecanu să fie trecută la omore calificat.

Vlad ROTARU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here