Crema pentru îndepărtarea tatuajelor

Un student canadian a inventat o nouă metodă de îndepărtare a tatuajelor, care i-ar putea scăpa de durere și mari cheltuieli pe cei care doresc să scape de desenele nedorite de pe piele prin aplicarea unei creme.

Un tatuaj este creat prin injectarea de cerneală în piele, iar acest lucru duce la apariția unui răspuns imunitar. Celulele macrofage vin în regiunea afectată de tatuaj și „înghit” cerneala. Unele celule transportă cerneala în nodulii limfatici, dar altele rămân în zonă, înghit foarte multă cerneală și dau naștere tatuajului permanent.

„Când comparăm crema cu tehnicile de îndepărtare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, cicatrice, bășici, ne dăm seama că am creat un medicament care nu prea are multe efecte secundare”, a declarat inventatorul și doctorandul Alec Falkenham, în vârstă de 27 de ani, conform independent.co.uk.

Crema creata de Falkenham funcționează prin atragerea în zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneală. În timp, tatuajul devine tot mai fad, până dispare.

„Crema nu țintește niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamație foarte mare. De fapt, dacă ținem cont de procesul pe care îl utilizăm în prezent, nu credem că va mai apărea inflamație deloc și va fi, probabil, un anti-inflamator”, a mai spus cercetătorul.

Metoda este nu numai mult mai sigură decât îndepărtarea tatuajelor cu laser, dar ar trebui să fie și mult mai ieftină. Pentru îndepărtarea unui tatuaj inventatorul estimează un cost de patru cenți per centimetru pătrat, adică în jur de 4,5 dolari pentru un tatuaj care acoperă o zonă de 100 de centimetri pătrați.

 

 

 

 

 

 

Sursa: tvr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here