COVID-19 | Când ar putea fi gata vaccinul. Anunțul germanului care a refuzat un miliard de dolari de la Trump

Dietmar Hopp (79 de ani), patronul clubului german Hoffenheim, a făcut înconjurul presei internaționale, după ce omul de afaceri a anunțat că este aproape să găsească vaccinul pentru COVID-19.

”Vrem să dezvoltăm un vaccin pentru întreaga planetă, nu doar pentru o țară, pentru anumite clase sociale sau pentru o parte a lumii. Acest vaccin, dacă e dezvoltat și testat cu succes, nu va fi o unealtă de putere sau de speculă.

Își propune doar să salveze o criză globală. Mi-aș dori asta”, a spus omul de afaceri german.

Când ar putea fi gata vaccinul pentru COVID-19

Patronul lui Hoffenheim spune că vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea să fie gata în toamnă.

Concurs | Alege-ți canalul TV favorit din aplicația Digi Online și poți câștiga un telefon Digi K2. Află mai multe amănunte

”Va fi gata când va apărea un nou val de infecții. Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni. Data de lansare depinde și de Institutul German al Vaccinurilor, Paul Ehrlich”, a explicat Dietmar Hopp.

”Pentru mine e important ca firma CureVac să fie apreciată pentru cei 15 ani de cercetări. Am avut neplăcerile noastre. Dar nu m-am îndoit niciodată de echipa mea, am finanțat-o și acum am un sentiment minunat”, a adăugat germanul.

Cine este Dietmar Hopp

Un antreprenor cu o avere de circa 16 miliarde de dolari, conform revistei Forbes, Dietmar Hopp a intrat în lumea fotbalului în 2000. A preluat echipa TSG 1899 Hoffenheim, din ligile regionale, și a dus-o în prima ligă până în 2008.

A investit sute de milioane de euro. O sută de milioane s-au dus numai pe construcția stadionului Rhein-Neckar-Arena, în localitatea Sinsheim.

Conform presei din Germania, Dietmar Hopp a cheltuit în jur de 800 de milioane de eurodn 1995 până astăzi în proiecte legate de sport, medicină şi educaţie socială.

Recent, Hopp a devenit ținta ultrașilor din Germania, care l-au contestat puternic. Fanii sunt nemulțumiți că omul de afaceri ar fi primit avantaje din partea Federației Germane de Fotbal. Totodată, suporterii consideră că Hoffenheim este o creație hibrid, fără tradiție în fotbal și ajunsă artificial în elită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here