Costel Alexe și 50 de membrii PNL, fără măști și fără respectarea distanței minime, în campanie electorală prin județ

Candidatul PNL la Primăria Bălțați a postat un set de poze în care îl surprinde pe Costel Alexe și pe liberalii participanți la acțiunea electorală fără măști (cu excepția prim vicepreședintelui PNL Alexandru Muraru) @ În plus, aceștia nu respectau regulile privind numărul maxim de persoane și nu respectau regulile privind distanțarea socială @ Purtătorul de cuvânt al MAI: „În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup va fi limitat la maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă echipele de campanie vor fi formate din maximum 2 persoane. În mod obligatoriu, toţi participanţii vor purta masca de protecţie, astfel încât acopere nasul şi gura. Se va asigura o distanţă fizică de minimum un metru între participanţii la evenimente şi întruniri, inclusiv cele desfăşurate pe stradă sau din uşă în uşă

Deși Iașul se află în topul infectărilor nu noul coronavirus, pentru decidenții politici par să nu existe bariere atunci când urmăresc să-și atingă scopul. În goana după voturile ieșenilor, candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași nu mai respectă nicio normă legală privind campania electorală. Echipele de campanie ale liberalului Costel Alexe nu poartă măști, nu respectă distanțarea obligatorie și nici numărul maxim de personae permis pentru astfel de acțiuni.

Un set de poze publicat de candidatul PNL la Primăria Bălțați, Ovidiu Pricope, demonstrează că Alexe și liberalii nu respectă regulile privind desfășurarea campaniei electorale, reguli stabilite chiar de guvernul din care acesta face parte. La o acțiune specifică de campanie desfășurată ieri în comuna Bălțați, Costel Alexe și liberalii participanți nu purtau măști (cu excepția prim vicepreședintelui PNL Alexandru Muraru), nu respectau regulile privind numărul maxim de persoane și nu respectau regulile privind distanțarea socială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dăjbog, ”în ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup va fi limitat la maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă echipele de campanie vor fi formate din maximum 2 persoane. În mod obligatoriu, toţi participanţii vor purta masca de protecţie, astfel încât acopere nasul şi gura. Se va asigura o distanţă fizică de minimum un metru între participanţii la evenimente şi întruniri, inclusiv cele desfăşurate pe stradă sau din uşă în uşă”.

Din pozele publicate de liberali, se observă că pentru acțiunile de distribuire de pliante cu Alex și Pricope echipa de campanie era formată din aproximativ 50 de persoane, aflate grupat, la o distanță mai mică de 1 metru una față de alta și fără a purta măști de protecție. Totodată, din unele fotografii se observă că Alexe a folosit pentru distribuirea pliantelor în comuna Bălțați și mai mulți copii minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here