Coreea de Nord se felicita pentru „stralucitorul succes” in fata COVID-19: „Am impiedicat cu mare atentie raspandirea acestui virus foarte primejdios”

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, si-a exprimat satisfactia pentru „stralucitorul succes” obtinut de tara sa in lupta impotriva COVID-19, a raportat vineri agentia oficiala de presa KCNA, scrie AFP.

Conducatorul nord-coreean a luat cuvantul joi cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor consacrate impactului coronavirusului, in contextul in care tara si-a inchis frontierele si a plasat mii de persoane in izolare de sase luni.

„Am impiedicat cu mare atentie raspandirea acestui virus foarte primejdios” si am mentinut „o situatie antiepidemica stabila in pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat el potrivit agentiei.

Este vorba despre „un stralucitor succes obtinut gratie conducerii prevazatoare a Comitetului Central al partidului si a spiritului viu de voluntariat de care fac dovada toti cei care urmeaza ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”, a afirmat Kim Jong Un.

Cu toate acestea, natiunea trebuie „sa ramana in stare de alerta maxima”, in special vazand numeroasele focare noi aparute in „tarile vecine”, a avertizat liderul comunist.

„El a repetat in mai multe randuri ca o ridicare grabita a masurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criza inimaginabila si ireparabila”, a scris KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialistii o pun la indoiala, mai ales ca virsul a aparut in China vecina de unde s-a raspandit pe toate continentele.

Coreea de Nord a luat masuri drastice, inchizand frontierele si impunand masuri de izolare la mii de persoane. Luna trecuta, un expert ONU a atras atentia ca inchiderea frontierelor va duce la o crestere a insecuritatii alimentare in tara.

Inainte de aparitia coronavirusului, peste 40% din populatia nord-coreeana era considerata in insecuritate alimentara, cu numeroase cazuri de subnutritie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here