Copilaşi de 1 şi 3 ani, destin curmat pe „Drumul Morţii” E85. Au sfârşit într-o mașină echipată cu anvelope de vară, pe o şosea acoperită cu zăpadă

O tragedie cutremură județul Bacău, unde doi copii, în vârstă de 1 și 3 ani, și-au pierdut viața într-un accident rutier petrecut pe „Drumul Morţii” – E85. Alți doi copii, de 1 și 6 ani, și adulții din mașină, printre care și șoferul de 28 de ani, au fost grav răniți și transportați la spital.

Evenimentul tragic s-a produs la ieșirea din localitatea Răcăciuni, iar mașina, echipată cu anvelope de vară, a derapat pe șosea acoperită de zăpadă și gheață, izbindu-se violent de un copac de pe marginea drumului.

Forțele de intervenție au sosit la locul accidentului în scurt timp, însă cei doi copii de 1 și 3 ani, aflați pe bancheta din spate a mașinii, au fost găsiți în stop cardio-respirator și, din păcate, eforturile medicilor nu au reușit să îi salveze.

Restul pasagerilor, inclusiv ceilalți doi copii, au suferit răni grave și au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Un copil de 1 an prezenta traumatism cranian, fiind în curs de investigații imagistice, iar o fetiță de 7 ani acuza dureri abdominale și avea tensiune mică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar ancheta urmărește să stabilească circumstanțele exacte ale tragediei.

Este subliniată neglijența șoferului care, în condiții dificile de iarnă, circula cu anvelope de vară. Avertizările privind echiparea adecvată a mașinilor în sezonul rece sunt tot mai frecvente și tragicele consecințe ale acestui accident reamintesc importanța respectării acestor reguli pentru siguranța rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here