Contu’ de feisbuci a’ lu’ primaru’ Chirica e beat sau trage pe nas

Primarul penalo-lăberal al Iașului, ex-pesedistul Mihai Chirica, are un soi de rîie digitală cronică, cu păduchi virtuali în frunte : contul lui oficial de Facebook. Mă rog, are el mai multe bube de astea cerebroidale, da’ contul de feisbuci chiricheze e printre cele mai vizibile balegi produse dorsal de cavitatea ucrainiană a celui care a proclamat Iașul, public, la radio, drept ,, Dubaiul Europei ,,  ( o fi de la duba cu mascați care îl tot așteaptă ) .

Zilele trecute, dogele dogit de pe malurile Bahluiului a mai dat o probă publică de pîrț mental asortat cu găinaț internetic, cotcodăcind ca un cocoș castrat despre o mare realizare a kolhozului primărez pe care îl conduce : depunerea cu suptces a unor hîrtii ( vezi foto ) :

După o vreme, piticul lăberal de circ primărez și-a dat seama că nu prea a nimerit vorba englezească de la începutul cotcodăcelii, da’ n-a găsit în dipsonarul sexplicativ cuvîntul ,, update ,, , așa că a scos apgreidu’, da’ a băgat în locul găinațului o balegă chiricheză de mai mare dragul  – ,, linsule ecologice ,,  ( vezi foto ) :

,, Linsule ,, … ? O fi Chirică-treabă-mică obijnuit cu linsul dorsal pe care i-l aplică slugile care sug la țîța lui primăreză, precum și cel pe care îl aplică el linsuși dosului iohănez, da’ ce să fie ,, linsulele ,, astea ? Niște insule pentru lingăi ca gudurătorii lui Chirica și șeful lor ? Ori niște suli line, sau blegi, precum aceeaşi turmă ante-pomenită ?

După ceva vreme ( probabil și niște moare de varză, ciorbă de burtă, aspirină, apă rece pe față etc ), piticul primărez dus la vale a curățat balega linsulară din vitrina lui fesibucală, da’ între timp lumea ră, adică putinijtii nasoi, deja îl luase în tărbacă, în propria ogradă zuckenbergească, cu aluzii la trompetele tv unde napoleonachele de cartier are parte de linsuleală ca pe vremea lu’ Ceaușescu ( vezi foto ) :

În rest, n-are rost să-i mai spunem lu’ Mișu Linsulache că pînă și în textul ăla banal de două rînduri, corectat de cîteva ori, are o greșeală gramaticală și una de logică. Ori că e ultra-penibil să te lauzi cu depunerea unei hîrtii și să te rogi agramat la Dumnezeu pentru aprobare, ca la pescuit de chitici din Bahlui.

Concluzia e simplă, ca o bețivăneală cu prafuri primăreze : Pe o linsulă pustie / Șade un primar și scrie.

Spor la chefuri și linsule, Mișu Chiri’-Linsulache ! Și nu uita : dac-ajungi în pușcărie, linsulele-s meserie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here