Contabila unui liceu ieșean a aflat că, totuși, abuzul în serviciu se pedepsește

Două onorabile doamne, în speță Gabriela Dobrea, fost director al Liceului Tehnologic „Haralamb Vasiliu”, din Podu Iloaiei, şi Maria Gabor, ex-administrator al unei societăţi comerciale, s-au gândit, în perioada 2007-2008, că ar putea face o afacere cu banii primiți de la Guvern pentru reabilitarea și modernizarea campusului unității de învățământ amintite.

Întâmplător sau nu, licitația din data de 10 decembrie 2007 pentru suma de 4.530.000 de lei primită de la București a fost câștigată tocmai de societatea condusă se Maria Gabor, SC Nova Construct, iar aceasta s-a pus pe… reabilitat.

Problema e că, începând de pe 21 decembrie 2007 (a doua zi de la încheierea contractului) şi până pe 19 decembrie 2008, directorul Gabriela Dobrea a confirmat centralizatoarele valorilor realizate şi situaţiile de lucrări aferente facturilor emise de societate, în condiţiile în care o parte din lucrări nu erau efectuate, dar a şi semnat, în calitate de ordonator de credite, ordonanţările de plată prin care a dispus efectuarea plăţilor către societatea respectivă.

Documentele respective au fost aprobate şi semnate în prealabil şi de alte două doamne, la fel de onorabile, respectiv Melania Liliana Botez, în calitate de contabil-şef al liceului, şi Georgeta Cataramă, în calitate de diriginte de şantier, iar acestea din urmă și-au aflat ieri sentințele în acest caz de abuz în serviciu, respectiv, de complicitate la abuz în serviciu.

Magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii DNA şi Melania Liliana Botez, iar femeia a primit o pedeapsă de doar doi ani de închisoare, cu suspendare (decizia nu este definitivă). În acelaşi caz, instanţa a dispus recent aceeaşi condamnare în ceea ce o priveşte pe Georgeta Cataramă, în calitate de diriginte de şantier.

În cauză, procurorii anticorupţie au dispus sesizarea Tribunalului Iaşi și cu privire la principalele două acuzate, Gabriela Dobrea și Maria Gabor, acestea fiind vinovate de faptul că au produs un prejudiciu unității de învățământ din Podu Iloaiei de peste 2 milioane de lei, reprezentând contravaloarea unor lucrări plătite, dar neefectuate de firma Nova Construct…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here