Conferința Națională de Patologie Infecțioasă s-a încheiat

Astăzi a avut loc ultima sesiune a Conferinței Naționale de Patologie Infecțioase de la Iași. Printre invitați s-au numărat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, primarul Mihai Chirica și Lucian Indrei, directorul DSP Iași. Evenimentul a debutat cu discurs al managerului Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, în care a expus situațiile cu care s-a confruntat sistemul medical ieșean în toată această perioadă. De asemenea, aceasta a lansat cartea ”Management-ul medical și administrativ al pacientului cu SARS-CoV2” și a dăruit câte un exemplar tuturor invitaților.

„Avem la dispoziție o gamă largă de medicamente, chiar dacă aceste sunt ”off-label”, chiar dacă acestea nu sunt adresate specific acestui virus știm să le folosim, știm să individualizăm această terapie pentru fiecare pacient în funcție de vârstă și comorbidități.

A fost o luptă care a venit foarte brusc și nu se termină la fel de brusc, este o luptă care continuă însă din punct de vedere organizatoric și administrativ într-un ritm mai domol. Veșnic gândim circuite, veșnic gândim amplasările de pacienți. Suntem în legătură permanentă cu autoritățile locale, cu Direcția de Sănătate Publică și cu Ministerul Sănătății”, a declarat Carmen Dorobăț.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că va face eforturi pentru a crește numărul de teste efectuate zilnic:

”În acest moment avem 133 de puncte de testare cu o capacitate de 28.000 de teste prelucrate pe zi. Nu putem spune că realizăm acest număr de teste fiindcă acel aparat ține foarte mult de extractorul pe care îl are sau de personalul care lucrează pe acel aparat. Experiența își spune cuvântul în acest context, plus că în această perioadă avem și cetățeni care pleacă în concedii și solicită acele teste.”, a spus Nelu Tătaru.

Evenimentul s-a desfășurat online în perioada 22-24 iulie și a avut peste 300 de participanți. Au ținut prelegeri prelegeri nume de elită ale medicinei din România printre care Raed Arafat și Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU-SMURD „Sfântul Spiridon” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here