Conferință la Iași: Inteligența Artificială în Sistemul de Învățământ

Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Comunitatea IAȘI AI, are deosebita plăcere de a anunța organizarea Conferinței I.A.S.I. 2024 – „Inteligența Artificială în Sistemul de Învățământ: Perspectivele educației în era revoluției tehnologice”. Evenimentul va avea loc în perioada 4-5 octombrie 2024, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Această conferință inovatoare se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar din Iași, având ca scop explorarea modalităților prin care inteligența artificială poate transforma procesul educațional. Participanții vor avea ocazia să descopere cum AI poate ajuta la crearea lecțiilor interactive, gestionarea eficientă a timpului și motivarea elevilor.

Principalele obiective ale conferinței includ:

  • Oferirea de cunoștințe teoretice și practice despre aplicarea AI în educație;
  • Prezentarea unor soluții inovatoare pentru sprijinirea procesului de evaluare și predare;
  • Pregătirea cadrelor didactice pentru viitorul digital al educației.

Participanții vor avea acces la cele mai noi informații despre aplicarea AI în procesul educațional, oportunitatea de a intra în contact direct cu experții în educație și tehnologie, dar mai ales vor avea ocazia de aplica cunoștințele învățate în cadrul atelierelor pe care le-am pregătit. De asemenea, la final, participarea lor va fi recunoscută de către instituțiile acreditate, prin certificatele oferite.

Conferința se va desfășura pe parcursul a două zile și va include prezentări de specialitate și ateliere practice, susținute de experți din Comunitatea IAȘI AI, specialiști din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași și de Marilena Ionașcu – Education Manager, Microsoft România.

Răzvan Timofciuc, Viceprimar al Municipiului Iași: Această Conferință își dorește să devină un punct de reper pentru ceea ce reprezintă revoluția tehnologică în spațiul educațional. Considerăm că este important ca toți actorii din sistemul educațional să dețină resurse și cunoștințe specifice contextului tehnologic actual, astfel putem spera la o îmbunătățire semnificativă a educației în spațiul românesc.

Noua paradigmă la care suntem expuși este reprezentată de faptul că, profesorul nu mai este persoana care transferă cunoștințe, întrucât aceasta este disponibilă oricui, de oriunde și în orice moment, ci reprezintă mediatorul dintre student și cunoaștere.

Deschiderea oficială va avea loc în data de 4 octombrie, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, urmând ca în zilele următoare să fie organizate sesiuni interactive și practice.

Răzvan Timofciuc, Viceprimar al Municipiului Iași: Abilitățile pe care noi ne dorim ca profesorii să le deprindă fac parte din următoarele teme: Prompting și utilizarea tooling-ului AI, AI în suita Office Etica în utilizarea AI în educație, Instrumente pentru detectarea conținutului generat de AI. Împreună cu partenerii noștri am încercat să oferim profesorilor acele instrumente care să sprijine atât munca de elaborare și planificare a lecțiilor, cât și munca de evaluare a elevilor.

Profesorii din sistemul preuniversitar al municipiului Iași pot să participe la acest eveniment important pentru viitorul educației, doritorii putând să se înscrie accesând linkul: https://forms.gle/P8PSDQNmvmKJWeR4A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here