Concurs cu dedicație sub umbrela PNL: finul unui tartor din ANSVSA, uns șef la Iași

@ „Eveniment istoric” la Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Iași: pentru prima dată după mai bine de șapte ani de zile, un post de conducere este scos la concurs, acestea fiind ocupate în prezent pe bază de „delegație” @ La concurs s-a înscris un singur candidat: Bogdan Novenschi, cel care ocupă postul de director adjunct pe durata suspendării titularului funcției, Vasile Gaboran @ A aterizat pe postul de director adjunct la Iași după o serie de transferuri și detașări la Dâmbovița, București sau Bacău @ Novenschi se bucură de sprijinul PNL, dar și al nașului său, Radu Roatiș, președinte în trei mandate al ANSVSA

De aproape opt ani de zile, posturile de conducere de la DSV Iași sunt ocupate pe bază de delegație, fără a fi organizate concursuri pentru ocuparea definitivă a acestora. Salariații sunt nemulțumiți, artând că astfel sunt expuși presiunilor venite din rândul politicienilor, care în lipsa concursurilor, pot forța schimbări în funcție de interes.

În aceste zile se desfățoară însă singurul concurs, organizat de ANSVSA pentru ocuparea postului de șef Serviciu Control Oficial Siguranța Alimentelor. Concursul are un singur candidat înscris, pe Bogdan Novenschi, cel care ocupă temporar cu sprijinul PNL, postul de director adjunct al DSV Iași. Titularul s-a autosuspendat invocând motive de sănătate, dar colegii din instituție susțin că a cedat la presiuni la care a fost suspus în ultima perioadă.

„Nu s-au mai înscris și alții, deoarece se știe în instituție pentru cine este pregătit concursul”, a spus un salariat al DSV Iași.

Conducerea DSV Iași menține secretomania din jurul acestui subiect, refuzând să ofere detalii despre condițiile în care a fost organizat acest concurs, la aproape opt ani de zile de la vacantarea postului.

„Aveți toate informațiile pe site-ul instituției. Eu nu am ce detalii să vă dau”, a fost singura declarație a lui Gabriel Ciobanu, directorul DSV Iași.

Protejatul fostului președinte ANVSA

Până în 2016, Bogdan Novenschi a fost un simplu medic veterinar concesionar, dar și președinte al unei organizații profesionale, Patronatul Medicilor Veterinari din România Iași.

În timpul Guvernului Cioloș, a fost chemat la București de cel care tocmai fusese numit pentru a treia oară președinte al ANSVSA, funcție cu rang de secretar de stat. Radu Roatiș, președintele de la acea vreme al ANSVSA, l-a numit pe o funcție de consilier personal. În aceeași perioadă, Novenschi a intrat și în sistemul public, fiiind angajat consilier superior la DSV Dâmbovița, în Târgoviște.

Roatiș, îi este și naș de cununie lui Novenschi, este unul dintre greii sistemului, bucurându-se de sprijin politic din mai  multe direcții. A trecut pe la PNL, unde a încercat o candidatură la europarlamentare, dar și pe la UNPR-ul lui Gabriel Oprea. A fost președinte al ANSVSA în trei rânduri: în guvernele USL, PDL – UDMR, dar și cel al lui Cioloș.

Novenschi a aterizat la Iași după ce a mai fost detașat la București și Bacău.

3 COMENTARII

  1. De concursul masluit de la Palatul Culturii pentru posturile de director tehnic si de contabil sef se stie?Amindoi au dat examen intr-o camera in care era pusa supraveghere video si cu 2 zile inainte de concurs au fost scoase.El unicul concurent pe postul de director a fost adus de minuta de Sorin Iacoban care a fost si in comisia de examinare.Ea unica concurenta la contabilitate a fost adusa de la cfr tot de o cunostiinta a managerei Stratulat.Conditiile de concurs au fost puse preferentiale pentru a le indeplini doar cei doi candidati.

  2. Inconștiență maximă la vârful DSVSA Iași… miroase de la distanță a ilegalitate… Cum adică? Să fii director adjunct (chiar și interimar) și să-ți scoți la concurs o funcție de șef serviciu?! Băi!!! Reveniți-vă!!! Continuați să faceți belele. Aveți grijă că dacă-l transferați pe ăla la primăria vasluiană e leită cu speța de la Apele Române relevată de Recorder, cu angajarea ospătăriței pe un post important din instituție. Nu vă jucați. O dați în P E N A L!!!

  3. Ce nu scrie si probabil nu stiti este ca Novenschi este omul de casa a lui Costel Alexe zis si tov “tabla”. Alexe este cel care il sustine si l-a pus director adjunct si acum si sef la serviciul care controleaza toate unitatile alimentare ca sa poata da spagi. Poate se intereseaza cineva cum da individul autorizatii sau cum organizeaza chermeze pe la agentii economici , sau cum se imprumuta si cate datorii are pe la diverse firme … si inca multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here