Comuna în care deszăpezirea s-a făcut în curtea primarului și la casa secretarului. Străzile au rămas sub nămeți mai multe zile

În comuna Răchiteni din județul Iași, deszăpezirea s-a făcut mai întâi la locuințele primarului și secretarului din localitate. Utilajul din curtea primăriei a fost direcționat în curtea primarului Petre Doboș, de pe drumul județean DJ 201 C, dar și la cabinetul medical al soției secretarului, clădire folosită de familie și pentru locuit. În imaginile surprinse la locuința primarului sunt vizibile urmele de roți ale utilajului care a deszăpezit, în timp ce ulițe din localitate erau încă troienite. „Sunt foarte multe străzi și ulițe făcute în bătaie de joc. Mai mult, copiii urcă în microbuzul școlar pe mijlocul drumului pentru că acesta nu are unde opri în stație”, susține Eusebiu Martoncă, consilier local în Răchiteni. În schimb, primarul și secretarul susțin contrariul. Veniți în comună și vedeți cum arată drumurile. Nici un utilaj nu a lucrat la mine în curte”, a spus Petre Doboș, primarul din Răchiteni.

Primarul și secretarul unei comune din județul Iași au avut grijă să își deszăpezească mai întâi căile de acces și curțiile proprii și abia apoi au trimis utilajele instituției pe drumurile din localitate. Liberalul Petre Doboș, primarul comunei Răchiteni, a trimis un utilaj din curtea instituției să îi deszăpezească curtea locuinței sale aflată la drumul județean DJ 201 C. Culmea, artera care se leagă de DN 28 a fost curățată de utilajele aflate sub contract cu Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, iar primarul a ieșit dublu câștigător. Oamenii din localitate arată că intervențiile pe drumurile din comună au fost întârziate și că microbuziile care transportă navetiștii și copiii la școală nu puteau opri în stație din cauza nămețiilor, în timp ce șefii din primărie au profitat de faptul că au avut utilajul la îndemână.

Utilajul primăriei, trimis în curtea primarului

Primăria dispune de trei utilaje de deszăpezire. Unul dintre acestea a fost însă folosit pentru a curăța mai întâi la cei care conduc comuna, după cum arată unul dintre cei care au suprins scenele respective, consilierul local Eusebiu Martoncă, fost primar în Răchiteni.

„În comună avem un utilaj cu sărăriță, un buldoexacvator nou și tractorul. Acesta din urmă e cel mai vechi utilaj și tocmai pe acesta l-a scos ca să vină la el și să treacă la deszpăzire. Bătaie de joc față de locuitorii comunei. Deszăpezirea a fost făcută în bătaie de joc pe toate străzile din comună, însă utilajele au lucrat la primar în curte și la secretar”, a spus Eusebiu Martoncă, consilier local în comuna Răchiteni.

Microbuzul școlar a parcat în mijlocul șoselei din cauza nămeților

Acesta a mai susținut și faptul că din cauza lentorii intervenției pe străzi, microbuzul școlar, cel care preia navetiștii și nu numai, au fost nevoite să oprească pe mijlocul șoselei, tocmai pentru că nu puteau ajunge în stațiile marcate.

Sunt foarte multe străzi și ulițe făcute în bătaie de joc. Mai mult, copiii urcă în microbuzul școlar pe mijlocul drumului pentru că acesta nu are unde opri în stație. Plus că vorbim de trafic, de magazinele din jur și totul se blochează. Sunt și navetiștii care circulă la serviciu și trebuie să îndure aceleași condiții, a spus Eusebiu Martoncă, consilier local în Răchiteni.

Primarul Doboș: „Veniți și vedeți drumurile”

În schimb, primarul Doboș susține că niciun utilaj nu a lucrat la el în curte. Veniți în comună și vedeți cum arată drumurile. Nici un utilaj nu a lucrat la mine în curte, a susținut Petre Doboș, primarul comunei Răchiteni.

Mai mult, secretarul Aurelian Alexa susține că a deszăpezit personal intrarea la cabinetul medical al soției, Liliana Alexa.

Eu nu am curte. Este cabinetul soției, unde am deszăpezit calea de acces, Este o minciună că am folosit utilajul, nu e adevărat. Căile de acces din comună au fost deszăpezite pe ambele sensuri. Ajungem de acum în calomnie, a susținut Aurelian Alexa, secretarul comunei Răchiteni.

Familia secretarului a ajuns să locuiască în clădirea primăriei, după ce soția sa a primit cu titlu gratuit fostul dispendar pe o perioadă de 25 ani gratuit, cu sprijinul actualului primar.

Primarul Doboș a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, după ce a accidnetat mortal un motociclist. Cu toate că trebuia să-și piardă mandatul, acesta a tras de timp cât a putut. Abia cu o săptămână înainte de alegerile din 2020, secretarul comunei a semnat referatul de încetare a mandatului, ceea ce i-a permis lui Doboș să candideze din nou la alegerile locale.

Vlad ROTARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here