Clubul AC Milan, vândut chinezilor pentru 740 de milioane de euro!

Clubul de fotbal AC Milan a fost vândut oficial, joi, grupului de investitori chinezi „Rossoneri Sport Investment Lux”, pentru suma de 740 de milioane de euro, a anunțat Fininvest, compania holding a familiei Berlusconi, care deținea formația italiană.

Într-un comunicat comun, Fininvest și Rossoneri Sport Investment Lux au precizat că „termenii acordului sunt identici cu cei care au fost expuși în august și care prevedeau o evaluare a clubului AC Milan la 740 de milioane de euro, inclusiv îndatorarea clubului, adică 220 de milioane de euro la data de 30 iunie 2016”.
Omul de afaceri chinez Li Yonghong ar urma să fie numit vineri președintele lui Milan.
Silvio Berlusconi a preluat-o pe AC Milan în 1986. În trei decenii în care Berlusconi a fost patronul Milanului, clubul italian a câștigat 29 de trofee: cinci Champions League, cinci Supercupe ale Europei, două Cupe Intercontinentale, Mondialul cluburilor, opt titluri în Serie A, o Cupă a Italiei și șapte Supercupe ale Italiei.
Tranzacția a fost finalizată cu două zile înainte de Derby della Madonnina, AC Milan urmând să o întâlnească pe Internazionale Milano, sâmbătă, de la ora 13:30.
AC Milan ocupă locul șase în Serie A, cu 57 de puncte. Rossonerii nu travesează cea mai bună perioadă din istorie, gruparea de pe „San Siro” ratând prezența în cupele europene în ultimele trei sezoane. A încheiat pe locul 8, 10 și 7 în ultimele stagiuni din Serie A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here