Clanul primarului Lupu! Primăria Ciurea acaparată de o caracatiță înfiptă de ani buni în bugetul local

Primăria Ciurea a devenit o instituție acaparată integral de neamurile primarului Cătălin Lupu, ale viceprimarului Mihai Pătlăgică și ale altor șefi din instituție. În ultimii ani, Primăria comunei Ciurea a devenit o afacere de familie, bugetul local fiind sifonat între neamuri, cumătrii și cunoștințe ale primarului și apropiaților acestuia. Soția primarului, fiicele și fiul lui Cătălin Lupu, ginerele, cumătrii și cumetrele, dar și copiii viceprimarului, toți au prins posturi bănoase în instituție și în centrele administrate de Primăria Ciurea, caracatița familiei Lupu fiind prezentă în întreaga comună.

Una dintre comunele din jurul Iașului a devenit exclusiv o afacere de familie pentru primar și rudele acestuia, viceprimar și funcționarii apropiați celor doi. Primăria comunei Ciurea a fost transformată într-o instituție în care au fost angajate neamurile primarului PSD Cătălin Lupu, ale viceprimarului Mihai Pătlăgică, dar și ale șefilor care controlează principalele servicii din primărie. Soți, soții, fii, fiice sau cumătrii, toți s-au lipit la funcții plătite din banii locali, bugetul primăriei fiind sifonat lună de lună de zeci de persoane arpopiate de clanul Lupu- Pătlăgică.

Familia primarului și-a sporit averea în ultimii ani

Cătălin Lupu este primar în Ciurea de 16 ani, din 2008. În ultimii ani averea lui Cătălin Lupu și a familiei sale a sportit considerabil. Primarul din Ciurea, deține împreună cu soția patru terenuri în Ciurea și Voinești, dintre care două au fost luate în actualul mandat. Este vorba de două terenuri de 20.000 metri pătrați și aproape 4.000 mp pe care soții Lupu le-au cumpărat în 2022. Familia Lupu deține un apartament în Iași, două case de locuit în Ciurea și Voinești, dar și spațiile comerciale din Curături. Spațiul comercial din Curături și casa din Voinești, de 109 mp, au fost luate în actualul mandat de familia primarului. Soția, Lumința Lupu, a fost director la Școala Gimnazială „Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetățuii din comuna Ciurea, fiind mutată apoi la grădinița din localitate. Soția primarului a fost director în ultimii ani pe la mai multe școli din comuna condusă de soțul său.

Toată familia Lupu mufată la banii publici de la Ciurea

Cătălin Lupu nu s-a mulțumit să își aducă doar soția lângă el la primărie. Lupu le-a făcut intrare fiului său și celor două fete la primărie, fie prin slujbe plătite de la bugetul local, fie prin contracte încheiate cu firmele familiei.

Fata cea mare, Ecaterina Lupu, a fost numită în urmă cu doi ani director la creșa „Sf. Maria” din Ciurea, instituție care funcționează în subordinea directă a primarului.

Soțul Ecaterinei Lupu, Cătălin Miron, este electrician în primăria condusă de socrul său.

Fiica cea mică, Elena Lupu, este asistent manager la Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Colinele Iașilor”, care reunește mai multe comune din jurul municipiului și care este coordonat direct de primărie.

Fiul primarului, Tudor Lupu, actual polițist, s-a ocupat de o fabrică de jucării deschisă de familie în satul Curături, firmă pe numele mamei. Lupu Luminița Întreprindere Individuală a livrat echipamente pentru mai multe primării din județul Iași și nu numai. În anul 2019 a fost radiată, iar terenul primăriei pe care a fost ridicată fabrica a fost luat de familia Lupu.

Și rudele familiei Lupu au acaparat Primăria comunei Ciurea

Nu doar familia Lupu beneficiază integral de fondurile primăriei, ci și alte rude ale primarului.

De exemplu, Gabriela Dorohoi Păduraru, nașa de cununie a Ecaterinei Lupu, a fost numită director la Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Stelian” de la Ciurea, o instituție subordonată primăriei.

La același centru de zi lucrează Ionela Grigoraș, o altă cumătră a rudelor primarului.

Ecaterina Lupu se află la o doua căsătorie. Iar o altă nașă de cununie a acesteia, Doina Crețu, este de ceva vreme consilierul personal al tatălui său, primarul Cătălin Lupu.

Un alt cumătru al fiicei primarului este Ioan Brumă, dircetorul Școlii de la Lunca Cetățuii. Nevasta acestuia, Anișoara Brumă, este profesor în cadrul școlii de la Ciurea, instituție subordonată primăriei.

Alți cumătrii ai clanului Lupu sunt soții Nechita, educatoare în satul Dumbrava, și șofer în primărie.

Marinela Ilieș, directorul Centrului de Zi de la Lunca Cetățuii, este nașa de cununie a lui Tudor Lupu, fiul primarului. De asemenea, Simona Pruteanu, educatoare la Lunca Cetățuii, este cumătra lui Tudor Lupu. Fiul primarului mai are o cumătră în sistem, Ionela Iacob, asistent medical la Creșa de la Lunca Cetățuii. O altă cumătră, Daniela Relea, este angajata la creșa de la Dumbrava

Clanul viceprimarului Pătlăgică

Mâna dreaptă a primarului Lupu este viceprimarul Mihai Pătlăgică. Și acesta și-a adus rudele la primărie în ultimii ani. De exemplu, soția viceprimarului, Daniela Pătlăgică, este șefa Centrului de Zi din Lunca Cetățuii. În plus, fiul său, Narcis Pătlăgică, este profesor la Școala din comuna Ciurea, iar nora, Mădălina Ciubotaru, este educatoare la Centrul de Zi de la Ciurea. În plus, și alți apropiați ai acestora au prins posturi plătite de la bugetul local.

Șefa de la Urbanism face legea în primărie

Un alt personaj din primărie care și-a adus rudele aproape este și Cătălina Dorobăț, șefa Urbanismului. Octavian Ciumașu, fratele acesteia, este administratorul Căminului Cultural din comună. Cumnata lui Cătălina Dorobăț, Gabriela Ciumașu, este psiholog la Centrul de Zi de la Ciurea. În afara acestora, și alți apropiați ai șefei de la Urbanism au ajuns în primărie pe diferite posturi plătite de la bugetul local.

Vlad ROTARU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here