Circulatia a revenit la normal in Nicolina. Cel mai sigur bloc din Iasi se ridica la Rondul Vechi

Circulatia pietonala si cea auto din zona Rond Vechi din cartierul CUG a fost reluata la parametri normali in urma cu cateva zile. Partea carosabila si trotuarul din intersectia de la Rondul Vechi au fost reparate si sunt din nou sigure pentru pietoni si autoturisme. Pista pentru biciclisti a fost refacuta in totalitate, fiind reasfaltata, vopsita si marcata corespunzator. Cu toate ca surparea trotuarului din zona Rond Vechi nu s-a produs din vina dezvoltatorului, acesta a decis sa investeasca in stabilitatea si consolidarea terenului din perimetrul blocului ce urmeaza a fi edificat. Investitorul Daniel Niculita, cel care dezvolta proiectul imobiliar Rondul Vechi Residence, a cheltuit peste 500.000 euro in consolidarea si imbunatatirea terenului. Au fost efectuate lucrari ample pentru care s-au folosit nu mai putin de 350 de piloti forati cu inaltimea de 12 metri si cu diametrul variind de la 40 cm la 90 cm. Echipa de arhitecti si ingineri a luat toate masurile necesare pentru a asigura stabilitatea terenului si rezistenta cladirii care se afla aproape jumatate ingropata sub pamant. Din cei aproximativ 40 metri ai blocului, circa 19 metri se afla sub pamant. Cladirea a ajuns deja la nivelul al treilea fata de cota zero a terenului si nu au mai aparut alte incidente in ceea ce priveste stabilitatea terenului si siguranta circulatiei in zona.

In urma verificarilor facute de specialistii Primariei Iasi si cei ai Inspectoratului de Stat in Constructii s-a constatat faptul ca pilonii de sustinere se afla in aceeasi pozitie, fara sa se inregistreze deplasari sau miscari din cauza terenului. Conform specialistilor, faptul ca nu s-au inregistrat miscari ale pilonilor in tot acest timp, arata ca lucrarile au fost executate corect punct de vedere tehnic.

“Au fost stabilite solutii tehnice si programe de monitorizare in permanenta. Avand in vedere faptul ca in unele zone au fost turnati chiar si 6 metri cubi de beton in loc de 2-3 metri cubi cat ar fi trebuit in mod normal pentru un pilon, arata faptul ca acolo existau niste goluri, deci era un beci, o hruba, si nu a fost vorba despre alunecari de teren. Toate proiectele si lucrarile au fost realizate  de cei mai buni specialisti acreditati in domeniu si s-a constatat ca zona este sigura si stabila. S-a lucrat aproape non-stop, avem aproape 70 de muncitori pe santier si vrem sa ridicam blocul cat mai repede. Lucrarile au fost facute ca la carte si  nu au existat alte alunecari de teren pana acum in afara de cele de pe data de 7 ianuarie, cand s-a surpat acel beci din vecinatate. In prezent pilotii se afla in aceeasi pozitie, nu s-au inregistrat deplasari la grinda de coronament a pilotilor de sutinere. Totul s-a facut cu grafic de urmarire a miscarilor, iar orice lucrare a fost facuta cu dispozitie de santier. Am investit aproape 500.000 euro in zidul de sprijin si in imbunatatirea terenului de fundatie. Cred ca este cel mai sigur bloc din Iasi.”, a declarat Daniel Niculita, beneficiarul proiectului Rondul Vechi Residence.

Rondul Vechi Residence este pozitionat la bulevard, va avea o inaltime de 12 etaje, iar iesenii, si nu numai, isi pot achizitiona mai multe tipuri de apartamente cu 1, 2 si 3 camere la preturi foarte avantajoase.

Bianca CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here