Ciolacu, despre marirea pensiilor cu 40%: „Noi credem ca amendamentul va trece la vot in plenul comun”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marti ca a avut discutii cu mai multi lideri de grup parlamentar despre amendamentul depus la rectificarea bugetara potrivit caruia punctul de pensie ar urma sa fie majorat cu 40%, adaugand ca acest amendament va trece de plenul comun al Parlamentului.

PSD a depus luni la Comisiile de munca ale Parlamentului un amendament la rectificarea bugetara care spune ca se abroga prevederea potrivit careia punctul de pensie creste cu 14% si se pastreaza forma initiala din legea pensiilor, care prevede majorarea acestuia cu 40% de la 1 septembrie 2020.

„Am avut discutii astazi cu mai multi lideri de grup din Parlament si lideri de partide si noi credem ca acest amendament va trece in votul din plenul comun. (…) Sunt mai multi lideri, cred ca o sa anunte domniile lor in ziua votului.

In acest moment se stie ca PSD este minoritar in Parlament, ca sa terminam si aceasta discutie, printr-o migratie, mult hulita acum un an de catre presedintele Iohannis si PNL, catre PNL. Grupul PNL din Parlament, in acest moment, are 20% componenta parlamentari din alte zone politice”, a spus Ciolacu la Romania TV.

El a adaugat ca PSD a formulat acel amendament pentru ca legile trebuie respectate.

„Mai mult, nivelul de trai in Romania a scazut foarte mult, INS spune acest lucru. (…) Nu este o marire extraordinara, aceasta marire poate fi suportata. Romania imprumuta 1.000 de euro pe secunda, vrem sa stim ce se intampla cu acesti bani, fiindca ei nu se regasesc in economie. (…) In ceea ce priveste imprumuturile, noi platim o dobanda de 4,74%, este cea mai mare dobanda platita de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, imprumuturi cu dobanda zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singura conditie, ca achizitiile sa se faca transparent. Vreau sa va spun ca Romania nu a accesat un astfel de imprumut”, a afirmat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here