Cine este cel mai deştept om din lume. A învăţat să citească singur la 2 ani

Terence Tao, născut pe 17 iulie 1975 în Adelaide, Australia, a fost recunoscut drept cel mai inteligent om de pe Pământ, având un IQ de 230 de puncte. Tao s-a născut într-o familie de imigranți din Hong Kong. Tatăl său, dr. Billy Tao, era medic pediatru, în timp ce mama sa, Grace, era licențiată în astrofizică și matematică. Terence are doi frați implicați în domeniul matematicii și al șahului. Tatăl său, dr. Billy Tao, absolvise facultatea de medicină în 1969 şi s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca medic pediatru. Mama ei, Grace, era licenţiată în astrofizică şi matematică, tot în Hong Kong.

Remarcabil de la o vârstă fragedă, Tao a învățat să citească singur la doar 2 ani și a început să îi învețe pe copiii de 5 ani. La 7 ani, a intrat la liceu și a început să frecventeze cursuri universitare avansate de matematică. În această perioadă, a atras atenția publicului prin oferirea de îndrumări matematice colegilor de liceu.

Cu un parcurs academic excepțional, Tao a participat la olimpiadele de matematică încă de la vârsta de 10 ani, devenind cel mai tânăr participant la olimpiadele matematice din istorie. La 13 ani, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică.

Terence Tao a continuat să se distingă în domeniul matematicii, obținând numeroase premii și recunoașteri pe parcursul carierei sale. A devenit profesor de matematică la UCLA (Universitatea din California, Los Angeles) și și-a continuat contribuțiile semnificative la domeniu.

Cu o viață personală echilibrată, Terence Tao este căsătorit și are un fiu și o fiică. Familia sa locuiește în Los Angeles.

Despre Terence Tao se spune că este o persoană liniștită, modestă, fără atitudini arogante sau dificultăți sociale asociate geniilor numerelor. Este cunoscut pentru purtarea sa aproape exclusivă a tricourilor colorate.

În afară de Terence Tao, alți indivizi notabili menționați pentru coeficientul lor de inteligență ridicat includ Marilyn vos Savant (IQ 228), Christopher Hirata (IQ 225), și Garry Kasparov (IQ 194), doar pentru a numi câțiva.

Terence Tao a contribuit semnificativ la domeniul matematicii și rămâne un exemplu notabil de inteligență și realizări academice remarcabile. Prin cariera sa și contribuțiile la comunitate, a influențat pozitiv mulți tineri matematicieni și cercetători.

De asemenea, lista menționează genii ale științei și culturii precum Albert Einstein, Isaac Newton, Stephen Hawking, Nikola Tesla, Marie Curie și Johann Goethe, care au schimbat istoria umanității cu realizările lor excepționale.

Terence Tao rămâne un reper în lumea matematicii și o sursă de inspirație pentru cei pasionați de explorarea cunoașterii științifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here