Cine e jurnalista violată de Gerard Depardieu în timpul unui interviu

Ruth Baza, jurnalistă și scriitoare spaniolă, a depus o plângere în Spania împotriva actorului francez Gérard Depardieu pentru un presupus caz de viol petrecut la Paris în 1995. La acea vreme, Ruth Baza avea 23 de ani, iar Depardieu 46, iar incidentul s-ar fi petrecut în timpul unui interviu acordat pentru revista Cinemanía.

Joi, la vârsta de 51 de ani, Ruth Baza a depus plângerea la poliția spaniolă, susținând că a fost victima unei „intruziuni fără niciun consimțământ” și că a fost „paralizată” în timpul evenimentelor. Baza a clasificat incidentul drept „agresiune sexuală”, termen care în Spania include și violul conform codului penal. Cu toate acestea, poliția și parchetul nu au putut confirma depunerea plângerii.

Într-o relatare ulterioară pentru AFP, Ruth Baza a detaliat momentul în care, în timpul interviului, Depardieu a început să o sărute fără consimțământ și să-i atingă corpul. A descris starea de „pietrificare” în care s-a simțit, neputând să se miște sau să reacționeze. A afirmat că a uitat complet de incident până când a citit ancheta publicată de Mediapart în aprilie, care conținea acuzații similare de viol împotriva lui Gérard Depardieu din partea altor femei.

Din punct de vedere legal, plângerea are șanse reduse de reușită, deoarece faptele ar fi prescrise în Franța. Cu toate acestea, Ruth Baza a declarat că a depus plângerea sperând că aceasta va încuraja și alte persoane să iasă în față cu experiențele lor. Depardieu a fost acuzat în trecut de violență sexuală, inclusiv în 2020, dar neagă toate acuzațiile.

Recent, actorul a fost subiectul unui reportaj care arăta comentarii misogine și jignitoare făcute la adresa femeilor. În plus, o a doua plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă de actrița Hélène Darras, dar s-a presupus că termenul de prescripție a expirat pentru evenimente petrecute în 2007. Depardieu neagă și aceste acuzații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here