Chirica, cimitirul și îngropăciunile penale, sau ,, Deschide, gropare, mormîntul ! ,,

 

Zilele astea, Iașul e din nou vedetă a știrilor, tot din cauza mînăriilor penale din primăria condusă de piticul politic pesedisto-penelist Mihai Chirica. De data asta, e vorba de o golănie porcească cu ramă funerară , pe baza unui teren din coasta celebrului cimitir Eternitatea, adică omologul bucureșteanului Bellu.

Pe scurt, motivul ultimelor percheziții DNA din primăria bahluieză e unul clar, fiind pus pe tapet de ,, 7 Iași ,, cu mult timp în urmâ : cu ajutorul primarului Chirica, al cumătrului său, ex-viceprimarul Harabagiu, plus turma / haita de consilieri ieftini PSD & PNL, niște jmecheri au dat un teren mort de lîngă cimitir, pe care nu puteau construi nimic legal , primind în schimb de la primăria lui Chirica un teren mult mai mare, bun pentru construcții, adică de ridicat ditamai blocălăul cu multe etaje.

Motivul invocat public de șmenarul Chirica pentru golănia în favoarea unor amici de-ai casei e ăsta : ,, Problema înmormântărilor este o problemă din ce în ce mai grea pentru municipalitatea Iaşi. Nu ascund faptul că nu peste multă vreme vom ajunge în situaţia în care toate cimitirele sunt pline ”.

Haolio… Deci venise Apocalipsa de Bahlui, frate, erau grămezile de morți cît casa și stăteau să cadă peste ieșenii vii … Cădeau cadavrili mai ales peste primărie, în mod special peste primar, cumătrul lui vice-primar și turma de consilieri pesedisto-peneliști. Sfîrșitul lumii, nu alta …

În ciuda Apocalipsei cadavroase iminente, hotărîrea de Consiliu Local necesară golăniei cu terenul a fost respinsă la vot de mai multe ori, pînă cînd celebrul tablagiu & lăberal-șef Costel Alexe s-a întîlnit cu unul dintre biznismenii primărezi, iar consilierii liberali necesari au votat cum trebuie. C-așa-i în tenis… Sau în șmenis.

Faza nasoală rău pentru penalul primar Chirica, pentru penalul lui cumătru vice-primar Harabagiu, precum și pentru turma de consilieri votanți ai golănie, e asta : deși primărachele pesedisto-liberal zghera ca din gură de șarpe că n-are loc în cimitir și vin morții peste noi, din 2019 pînă acum n-a fost îngropat nici un țînțar în bucata aia de pămînt așa de necesară primăriei. Ba se pare că alde Chirica și cumătrul lui nu s-au ostenit nici măcar să dărîme coșmelia de pe terenul luat de la afaceriștii de casă. Teren evaluat la preț dublu, apropo.

Degeaba încearcă deci cocoșelul pitic Chirica să se înfoaie în pene și să pară sigur în izmene, că e ud tot. La fel și restul șmenarilor din lotul,, Cimitirul,,. Actele sînt clare, iar imaginile video cu întîlnirea dintre Costel Alexe și unul dintre afaceriștii din dosar au fost demult publicate de ,, 7 Iași,,. Nasol, Chiri’, aaa…? Tic-tac, tic-tac …

Oare de-asta să fi tot bîntuit  primăriciul Mișu prin cimitirul Eternitatea, în ultimele săptămîni ? Ca să se roage pentru scăpare la mormîntul maestrului său, recent răposatul Simirad ? Ori ca să le arate preventiv la aia micii, viceprimărașii de carton, de unde i-a venit prohodul ?

Se vede însă că ultimele chermeze ale primarului Chirica din cimitirul Eternitatea nu prea i-au purtat noroc, ba chiar au fost cu ghinion. Așa că, pînă va cînta, în pijamale dungate, alături de  lotul ,, Cimitirul ,, , refrenul adaptat ,, Deschide, gardiene, ușa,, , îi oferim primărachelui Chiri’ Parastas varianta clasică a cunoscutului cîntec de jale, cu Romica Puceanu.

Fa minor, Chiri’ !

1 COMENTARIU

  1. Ce caută aceasta evazionista Porosnicu la căpătâiul Otiliei Cazimir?Cate cărți cu Otilia Cazimir avea in casa achiziționate anterior pomenirii?De când aceasta iubire de morții altora și pe mormântul morților ei buruienile sunt de 2 m. Tratamentul ei poate fi doar DIICOT-ul. O golanca alături de alți golani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here