Chirica are boala lui Declarache

Cînd cineva o ia razna și face tot felul de spume la gură, în popor se zice că are ,, boala lui Calache ,,. Deși încă nu face fizic spume la gură, ci doar mental, primarul pesedisto-liberal Mihai Chirica e, de ceva ani, un material didactic relevant pentru o altă afecțiune a mansardei – boala lui Declarache. Adică incontinența cerebrală cu simptome verbale, din cauza căreia primarul Iașului se scapă pe sine cu tot felul de declarații bizare, una mai bălțată decît alta, adesea cu dungi patologice din categoria ,, Napoleon în pijamale și coroană de carton ,, .

De cînd e jupîn peste Iași, pacientul primărez nu s-a declarat rinocer roz, inorog bleu, mamă eroină și girafă pitică. În rest, din bortificiul bucal al primarului Chirica au ieșit vagoane de bizarerii, una mai dubioasă decît alta : că Iașul e Dubaiul Estului, că în apa de la robinet sînt șobolani morți, că el e frate cu mitropolitul, că e gata să se suie pe cruce, înainte de Paște, că e general, că e urmașul pesedist al Doinei Cornea etc etc.

Dacă un om oarecare slobozea toată colecția asta enormă de ciudățenii verbale, probabil că era demult luat cu mașina Salvării și dus la tratament de specialitate. Și probabil că era aproape vindecat. Cum însă Mihai Chirica e politician cu proptele în zona mîloasă a presupuselor serviciuri inteligentoase, pacientul primărez a continuat să umble liber pe străzi și prin birouri, în loc să beneficieze de sistemul romînez de sănătate mintală.

Un ultim episod din serialul tragi-comic ,, Cu primăriciul la psihiatru ,, : la o postare de pe pagina lui de Facebook, în care bătea cîmpii, în stilul clasic-triumfalic, despre direcția de arhitectură și urbanism a primăriei bahluieze, piticul primărez a pus o poză cu el și niște militari.

Alooo, Comandamentul Trupelor Speciale de Pitici Primărezi Acoperiți cu Traista și Duși cu Pluta …?! Ce are pendula cu prefectura ?! Ce legătură au arhitectura cu bombardatura și urbanismul cu infanterismul ?! O fi fost primărachele avansat general SIE acoperit, cu trei stele de grăsime, ca-comandant al trupelor de blocangeală urbană și blocaj în trafic … E drept că Iașul arată ca un oraș ocupat de mafie, deci e nevoie de un război civic de eliberare, da’ e nostim că taman ocupantul-șef pune o poză din asta, parol.

Ok, e posibil ca primăriciul penal Chirica să nu fi avut pistol cu capse în copilărie, ori pușcă de lemn. Da’ nu-i normal ca un oraș să fie făcut de rîs, la foc automat, din cauza sechelelor mentale  și a frustrărilor unui pacient ajuns  primar. Un sfat, deci, pentru slugile primăreze și pentru colegii lăberali ai lui Mișu primărică : luați-i, bree, un pistol cu capse sau o mitralieră de plastic, ori duceți-l naibii într-un poligon cu puști de jucărie și gloanțe de plastic, poate se liniștește odată și n-o mai ia razna chiar așa.

Nu, în poligon adevărat, cu arme și gloanțe reale, nu merge, că pacienții ca el n-au voie. Păi ce, vreți să înceapă războiul cu Imperiul Galactoreic din Sconcstelația Halba Centauri ?

Pe loc repaus, caporal Chirica ! Și fii gata să dai onorul mascaților cu duba de la DIICOT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here