Chirica a parcat pe interzis, lăngă mașina Poliției, care amenda un ieșean de rând

Cât de nesimțit, neghiob ori mârlan să fii, să tragi mașina sub semnul „oprirea interzisă”, chiar în spatele mașinii Poliției Locale, în timp ce ieșeanul parcat în față își așteaptă spășit amenda?!  Păi, cam cât primarul Mihai Chirica, care a oprit pentru o scurtă repriză de cumpărături, fără a fi amendat la fel ca cel aflat la doar câțiva metri în fața sa

Sâmbătă dimineață, pe la 10, un ieșean oarecare este amendat de Poliția Locală (aia de-i subordonată Primăriei Iași), pentru că a oprit mașina pe strada Gării, chiar sub semnul care interzice acest lucru. Mașina Poliției Locale Iași este trasă în spatele celui amendat cu girofarul pornit, un polițist îi explică șoferului de ce este amendat, al doilea (o doamnă ori domnișoară) stă în picioare lângă portiera mașinii de la „Locală”.

În spatele aceleiași mașini a Poliției Locale, chiar în timp ce șoferul din față este amendat, sub același semn care interzice oprirea, trage celebrul Mercedes negru din „1900 toamna” al Primăriei Iași. Mercedesul este lung, așa că trage de-a curmezișul pe o bandă și ceva.

Citeste si:Panica printre dezvoltatorii lui Chirica! Autorizatia lui Bolobita, desfiintata

De la volan coboară chiar primarul Mihai Chirica, care schimbă două vorbe cu „doamna ori domnișoara” de la Poliția Locală. Repet, toate acestea se petrec chiar în timp ce șoferul din față era amendat! Chirica își vede de treabă, pășește peste gardul de protecție a spațiului verde, țup pe trotuar și de aici într-un magazin.

După vreo cinci minute, timp în care șoferul „prins în off-side” își aștepta spășit procesul verbal al amenzii, Chirica iese din  magazin, pășește peste același gard, țup la mașină, salută „Locala” din mers și dus a fost!

Iașul, ferma lui Chirica

Chirica îi vede și îi tratează pe ieșeni ca pe niște gunoaie: pe cel amendat, deoarece el, primarul, scapă nesancționat deși a încălcat aceeași regulă, pe agentul de la Poliția Locală, deoarece i-a sfidat și știrbit autoritatea, și pe toți ceilalți care aplaudă primarul pentru că parchează cum vrea, are domeniu cu vilă la munte și „gipan” pe care nu le poate justifica din leafa de bugetar.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here