Chelia primarului Chirica vrea coroană de mărgăritar de 50 de milioane de euro

Chelului îi trebuie tichie de mărgăritar, iar chiricului  primărez – stadion de 50 de milioane de euro. Daaa, asta e marea urgențâ a Iașului, mai ales după ce, cînd s-o termina cu virusul chinezesc și-o începe criza economică, sărăcia o să bîntuie pe străzile orașului, cam ca ideile tîmpite prin mintea primarului și prin cutiile ucrainene ale slugilor lui.

După cum a trîmbițat el însuși prostimii ieșene, micul napoleon bahluiez vrea să facă un stadion care să semene cu coroana regelui Ferdinand, plus o sală de sport care să fie ” leit ,, , cum a zis piticul primărez, cu coroana reginei Maria. Dacă tot sîntem în zodia coronavirusului, deci e pă coronăreală, cum ar veni …

Fiind ‘ mnealui un fel de cumătru de pe un văr de-al doilea cu alde prințachele ieșean Dudă al SIE-lea, e clar că pe napoleonică primărezul îl trage ața la coroane regale, mai abitir ca pe javrele maidaneze la concursurile canine. Dar, dincolo de fumurile monarhiste ale unui ex-pesedez de cartier, e’zistă pentru proiectul lui Faraonel Primărache von Baltănberg und Șmenăndorf niște variante mai potrivite decît coronăreala regalistă.

De exemplu, noul stadion ar putea avea forma unor gratii din arestul DNA, în onoarea dosarelor penale ale primarului ieșean. Gazonul ar putea semăna cu dungile vărgate ale uniformelor purtate de deținuții de la închisoarea din Copou, vecină cu stadionul actual, pentru a-l obișnui pe primarul Chirica, din timp, cu atmosfera care îl așteaptă, după ce se va hotărî că gaurul și-a făcut datoria, deci gaurul poate să plece.

Tot în acest sens, lovitura de începere a meciului inaugural poate fi dată de un ” mascat ” de la DNA, iar trofeul competiției poate avea forma unei dube de poliție, ornată cu o pereche de cătușe, ca mînere.

În fine, ca să nu-i cadă primarului bahluiez coroana dentară, nu-i mai propunem și o variantă de design pentru noua sală de sport. Lăsăm asta în seama viitorilor lui colegi de la echipa de rugby all browns ” Zăbrele Lovers „.

Urîndu-i primarului Chirica dansuri  haka originale și grămezi reușite, cu eseuri cît mai multe, urmate de transformări pe măsură, încheiem cu refrenul imnului viitoarei lui echipe : ” În trei ani, și restul zile, vin și hainele civile „.

Allez, les marrons !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here