Chants, sons sur scène – Etapa de calificări de la Iași

Ediția 2015 a etapei de calificări pentru festivalul de cântec francofon de la Baia Mare – Chants, sons sur scène are loc luni, 6 aprilie 2015, la Colegiul “Costache Negruzzi”, în sala de festivități. În concurs s-au înscris peste 30 de elevi talentați din școlile ieșene, care vor interpreta cântece în limba franceză.

 

Elevii colegiului, dar și elevi din alte școli vor fi prezenți în public, pentru a-i încuraja pe tinerii soliști. Invitații speciali sunt membrii cunoscutului grup belgian Dalton Télégramme (http://www.daltontelegramme.com/).

 

Organizatorul principal, Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, filiala Iași, împreună cu partenerii săi (Institutul Francez, Delegația Wallonie-Bruxelles, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul „Costache Negruzzi”) îi așteaptă pe concurenți și pe susținătorii lor la un nou regal al muzicii francofone, o sărbătoare a talentului, a tinereții, a bucuriei de a cânta și de a împărtăși pasiunea pentru limba franceză.

 

Festivalul de cântec francofon de la Baia-Mare, aflat la a XIV-a ediție, se adresează elevilor şi studenţilor, care se pot înscrie într-una din cele 3 categorii:13-15 ani,16-17 ani, 18-25 ani. Concursul are două etape, una locală, de calificare și o etapă finală, la Baia Mare. Finala de la Baia Mare este programată pentru zilele de 15, 16 și 17 mai. În principiu, pentru etapa finală, se califică un concurent pentru fiecare categorie de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here