Cele mai ciudate case din România: vila – castel inspirată din vremurile dacilor, ridicată în apropierea Sarmizegetusei

Una dintre cele mai ciudate case din judeţul Hunedoara se înfăţişează turiştilor care se îndreaptă spre Sarmizegetusa Regia, la marginea satului Costeşti. Casa ridicată pe coama unui deal şi înconjurată de pădure seamănă cu un castel arhaic, probabil inspirat după construcţiile dacilor.

 Casa ridicată la marginea satului hunedorean Costeşti, în apropiere de drumul spre Sarmizegetusa Regia, apare sub forma unui castel, inspirat din istoria dacilor.

Locuinţa a fost construită pe coama unui deal, în pădure, la aproximativ 100 de metri de drum. Un lung şir de trepte din piatră a fost realizat până la intrarea în “castelul”, care este făcută printr-o dublă din lemn cu încuietori ce imită modelele din vremurile antice.

 Deasupra uşii, pe peretele balconului solid din piatră a fost a aşezat un blazon, în care este înfăţişată o pasăre de pradă. Turnurile rotunde străjuiesc imobilul menit să semene cu o aşezare fortificată.

 

 

 Vila ciudată de la marginea satului Costeşti, aflat la circa 20 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, îi face deseori pe turiştii care ajung în vechea capitală a Daciei să se oprească pe marginea drumului pentru a-I face fotografii. În cea mai mare parte a timpului, casa nu este locuită, iar din spusele localnicilor proprietarii ei s-ar afla în Statele Unite ale Americii.

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here