Cel mai mare bou din guvernul Romîniei

despre vitele de pradă încălțate care conduc cireada numită Romînia 

 

Romîni, nu vă agitați ! Stați liniștiți la locurili voastri ! S-a lămurit problema cu ursu’ ăla uriaș, cel mai mare dintre toți, cică. Ăla care cică a fost împușcat nelegal de băiatu’ la un prinț din Liechstenstein care i-a dat anu’ trecut un premiu lu’ președintele Iohanis.

Nu, ce vedeți nu-i adevărat ! Totu’ e dăcît o manipulare ordinară a propagandei rusești, prin slugile lui Putin din Romînia ! Rușine, Dinu Patriciu ! Jos ciuma roșie ! Jos Dragnea !  UE PSD !

Rușine să le fie și urșilor onești, majoritari în pădurile noastre euro-atlantice, fiindcă tac și molfăie ca niște mic-burghezi, în loc să combată ferm, prin mormăieli hotărîte și ridicări continue în două picioare, acest nou atac mîrșav contra cursului european al țării noastre, contra alianței strategice cu Statele Unite ale Americii și cu Israelul, contra înzestrării bravei armate romîne cu tehnică modernă, la mîna a treia, precum și împotriva luptei eroice a guvernului pro-occidental cu pandemia de origine estică.

Deci, stimați corn-patrioți, problema a fost lămuritâ și de premierul Florin Cîțu, și de ministrul mediului, Tanczos Barna. Ministrul udemerist a zis clar : ” Nu știu dacă era vorba de acel urs sau nu, nu știu dacă cobora în localități sau nu, nu știu dacă extragerea s-a făcut cu respectarea legii (…) Nu știu care este persoana care poate spune despre un urs sau cerb sau mistreț că este cel mai mare din țară. Acea persoană, clar, are puteri supranaturale (…) Nu știu dacă era cel mai mare sau era cel mai mic urs, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță „. Iar premierul liberal a tranșat scurt problema : ”  Se pare că nu este cel mai mare urs „. Clar ?

După aceste declarații de o nesimțire porcească ( domestică, nu mistrețoasă ), nici eu nu știu dacă pe ministrul udemerist al mediului nu-l  cheamă cumva Țanțoș Goarna, sau Clanțoș Fred & Barney. Ori dacă are sau nu obraz din șoric gros. Sau dacă a coborît cu hîrzobul din galeria de grofi nesimțiți, cu aere de urmași rafinați ai lui Atilla, biciul lui Dumnezeu. Cine poate spune despre acest individ din haita UDMR-istă că e porc sau măgar sau javră politică ? Doar cineva cu puteri supra-zoologicale. Nu știm, deci, nici dacă e cel mai mare sau cel mai mic tupeist porcin din UDMR.  Nici dacă UDMR e sau nu un partid condus de prostituați politici. Lăsăm deci aceste clarificări pe seama specialiștilor în zoologie politică.

Există însă și o cvasi-certitudine : se pare că premierul liberal Florin Cîțu e cel mai mare bou din guvernul Romîniei. În viu, cum se zice printre achizitorii de bovine politice. Nu, nu bour, fiindcă bourii erau niște vietăți foarte mari, nu niște mortăciuni minuscule și ambulante. Niște vietăți libere, la fel ca ursul omorît de domnu’ prinț lihtenștăinez, nu niște politicieni cu belciug în nas, purtați de lanț pe la bîlciurile cotidiene și pe la iarmaroacele electorale. De asta bourul a fost simbolul Moldovei și a dispărut, vînat de pîrții lihnitorezi băștinași,  garnisiți cu calești boierești și pîntece mîrlănești. De asta cîțul e simbolul PNL și al Romînistanului de azi, gonflat de jegurile romîneze din spatele cortinei, cu garnitură de leorbăială europeană și buzunare de manglitor din Ferentari.

Dacă o să ziceți că-Cîțu nu e nici măcar bou, ci un vițel castrat, îngrășat cu hormoni la fermele din pădurea Băneasa & Co și pus în vitrină, cu talanga de gît, n-o să vă contrazic. Deși vițeii, chiar și îngrășați cu hormoni la fermele cu epoleți, nu se împușcă singuri în picior, zilnic, cu gloanțe verbale. Noroc că ridicolul nu ucide, că am avea zilnic funeralii naționale și învieri imediate, de Hopa-Mitică, garnisite cu replica standard : ” Credeați c-am murit, ‘ai …? „.

Deci, dacă ursul împușcat de dl prinț din Lihtănștain n-avea o șapcă pe care să scrie , fosforescent, ” Ursul Artur, nu Ioniță, cel mai mare urs „, e clar că toată tevatura asta e dăcît propagandă rusească, cum am zis de la început. Prin urmare, tovarășe musiu  premier Cîțu, cu deosebit respect vă spun că sînteți un mare bou. Nu e sigur dacă sînteți cel mai mare, dar nu vă întristați, găsește damul de companie udemerez Clanțoș Babardarna un supra-naturalist care să omologheze recordul. Aaa, respectul deosebit e pentru boi, cei patrupezi, nu pentru  ăia de-alde tine, bipezi, încălțați, toxici și cu craveți tricoloare. Da, nici cel mai mare speculator contra monedei naționale a Romîniei nu știm sigur dacă sînteți, că n-am văzut nici hîrtiile de la Banca Națională, nici vreun dosar penal.

Desigur, prințachele ăla lihtănștainez e ultimul vinovat. Prost e ăla care dă, nu ăla care cere. Cînd dai de o țară africană din Europa, cu prezident-guvernator germanofon, ca și prînțu’ nulii, și șefi de trib slugarnici, gata să-ți aducă în buza puștii ăl mai mare elefant / rinocer / hipopotam / urs / etc, cum dracu’ să refuzi așa o distracție ieftină ? Sau cum era să refuze bogătașul de la Șvainhofăr niște mii de vagoane cu bușteni, aduse pentru niște mărunțiș la poarta fabricilor lui de cherestea ?

De fapt, scandalul legat de împușcarea ilegală a acestui urs uriaș e doar o bomboană pe coliva morală, psihologică, civică și politică a Romînistanului. Vorba cuiva, să fi răspîndit mașina  oficială de propagandă ( aia bună, bio ) zvonul că Dragnea a împușcat ilegal ursul, se umpleau străzile și piețele cu demonstranți progresiști furioși, ecologiști corecți, liber-schimbiști revol’ționari și degrab’ de UE vărsătoriști. Așa, e ca-n clasicul banc sovietic de la Radio Enervan : nu e cel mai mare urs, ci cel mai mic pîrș, n-a fost împușcat, ci i s-a făcut masaj la laba dreaptă ( cu care a votat pentru Iohanis și PNL ), și nu e vorba de un prinț liechtensteinez, ci de băiatu’ din flori de plastic a’ lu’ regele Cioabă.

Și, la urma urmei, chiar dacă ar fi cum zic propagandiștii ăia nasoi, ecologiști și rusofili, ce așa mare tragedie c-a împușcat cineva un urs, care și-așa trăise destul ? Dac-a fost prințu’ germanofon, ăl bătrîn, om de treabă, și i-a dat un premiu lu’ prezidentu’ Joianis, nu era frumos și normal ca dulapul prezidențial să fie și el bă’eat salon și să facă, ca-cadou, un gest finuț, pentru prințu’ ăl tînăr, că doar nu sîntem sălbatici, ce naiba …

Ziceți de pădurile tăiate, la foc automat, pentru conturile miliardarului Șvainhofăr, sau cum i-o mai zice …? Parcă v-am zis, astea îs doar atacuri anti-capitaliste, anti-occidentale, naționalist-extremiste. Așa că lăsați-o mai moale cu pielea ursului ăla. Principalul e pielea ursului din pădurea iohanisto-liberalo-useristă. Pielea nulii. Cu guler clasic, udemerist.

În rest e bine, a plouat, s-a făcut cheresteaua cît conturile lu’ Șvainhofăr. Romînii nu s-au prea făcut nici anu’ ăsta, da’ clocesc ei prin berării și în fața televizoarelor, deci sigur iese la vară ceva baban. Să aibă ce vîna prințu’ la toamnă, că doar n-o să vină pentru cîți de apartament.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here