Ceaușescu n-a murit, doar s-a mai reîncărnit

 

În poza alăturată îi puteți vedea, cu eșărfi trecoloare, pe cei doi penali din PNL-by-Iohanis care conduc orașul și județul Iași – primarul Mihai Chirica ,, multe case ,, și președintele CJ, Costel Alexe ,, Tablă ,,. Alături de ei e o tanti, iar în spatele lor sînt două slugușoare lingăiste ale primarelui cu sugar milionar – fostul secretar de stat cioloșist & șef PLUSist Daniel Șandru ( actual consilier județean liberal) și tenorachele flocos Andrei Apreotesei, derector tricoloristic la căminul coltoral primărez zis ,, Ateneul Național Tătărași ,, ( tot conțiler județean liberal și el ).

Ce nu se vede în poza solemnă e panarama cu sos ceaușist în care băltește slinos povestea ceremoniei presupus patriotice. Cei doi penali liberali și slugulițele lor politico-administrăcioase s-au tras în poza oficialeză de Ziua Eroilor, cu ocazia re-inaugurării și re-sfințirii, după reparația capitală, a monumentului eroilor de pe Dealul Galata. Monumentul, proiectat de Henri Coandă și aflat în administrarea primăriei ieșene, a stat ani în șir în paragină, ani din care vreo 18 au fost cei în care penalul Chirica halea lefuri grase de la buget, ca director tehnic, vice-primar și primar.

Evident, e bine că s-a reparat monumentul, chiar și după ani lungi de semi-părăsire. Ultra – penibil e altceva : după inaugurarea & sfințirea cu fanfară militară și mitropolit civil, presă locală a aflat că, la cîteva zile de la prea-frumoasa ceremonie, la mausoleul cu oase de militari s-au pus iar schele, iar muncitorii de la firma de casă a primăriei lucrau fără nici o apăsare. Ca să termine treaba la monumentul abia inaugurat.

Nicolae Ceaușescu poate fi deci mîndru de acești avortoni ai brătienismului multi-lătural alienat. La 30 de ani de la moartea genialului cîrmaci comunist al Carpaților, acești lăberali cu soia modificată genetic duc mai departe moștenirea și potemkiniadele semi-analfabetului din Scornicești, ca niște fii credincioși. Doar că sub acoperire,  vopsiți în culori peneliste, fiindcă  Partidul Comunist Romîn nu mai e, momentan, la modă.

Ne rămîne doar speranța unei scene ca de film : după ce-o să iasă din pușcărie, alde Chirica și Alexe să fie întorși înapoi în pîrnaie, ca să termine zugrăveala celulei, fiindcă mai erau niște colțuri nevopsite.

1 COMENTARIU

  1. Lipsește din foto evazionista fiscală numărul unu din Baroul Iași : Porosnicu Gianina Vera
    Domnilor procurori cât mai dormiți pe dvs: case, apartamente, mașini…vedeți la bănci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here